Rukomet

PROBLEMI

Porezna uprava blokirala račun ŽRK Osijek

Ženski rukometni klub Osijek nalazi se u teškoj situaciji, i klub je pred gašenjem ukoliko uskoro ne dobije financijsku pomoć. Istaknuli su to čelnici kluba nakon što im je blokiran račun od strane porezne uprave.

Ilustracija
Piše: Republika.eu / STV

Nedugo nakon što su uspješno okončali povratničku prvoligašku sezonu i osigurali ostanak, čelnici osječkog ženskog rukometnog kluba naišli su na neočekivane probleme, i zbog blokiranog računa mlađi uzrasti ne mogu igrati svoja redovita natjecanja.

Razlog duga su neisplate mirovinskih i zdravstvenih doprinosa, no većinom od prošlih godina u razdoblju od 2003. do 2007. godine

Iako im grad Osijek redovito mjesečno isplaćuje 15 tisuća kuna, u klubu ističu kako im to nije dovoljno pa traže pomoć i eventualnih sponzora. Bilo bi doista šteta da se klub sa 60 godišnjom tradicijom i velikim uspjesima preko noći ugasi.

Sigurno je kako se neće dopustiti da klub s toliko bogatom tradicijom, ali i velikim brojem uspješnih sportašica koje su uz to i odlične učenice i studentice, ne nastavi dalje funkcionirati.

I Zajednica sportskih Udruga grada Osijeka obećala je pomoć, ali i upozorila ljude u klubu na odgovornije ponašanje što se isplata obaveza tiče. U svakom slučaju, pokoji sponzor bio bi neophodan za normalniji rad u prvoligaškom razredu ovog popularnog sporta.