Nogomet

OTVORENO U SPLIT PO POBJEDU

Žitnjak sprema iznenađenje Hajduku!

Nogometaši Osijeka otputovali su na put u Split gdje će sutra u okviru 32. kola MAXtv Prve lige odigrati susret s Hajdukom.

Kohorta   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Dario Andraković / STV

Novi privremeni trener Osijeka Miroslav Žitnjak najavio je promjene u momčadi i načinu igre. Moglo se to već vidjeti na prvim treninzima koje je radio s momčadi.

Uvježbavala se igra prema naprijed, napadačke akcije, i to bi moglo razveseliti sve navijače Osijeka, jer bijelo-plavi bi konačno nakon dugo vremena mogli igrati otvoren nogomet i nadigravati se s favoritom na njegovom terenu.

To naravno može biti i dvosjekli mač, jer ako Osijek ostavi previše prostora u obrani, Hajduk ga može iskoristiti i obrana će imati težak posao.

No, po svemu sudeći na svoje bi sutra mogli doći gledatelji na Poljudu, jer vidjet će otvoreni Osijek, što bi moglo značiti i dosta golova na utakmici.

Žitnjak nije htio otkriti karte i početni sastav, jer želi iznenaditi Splićane. No otkrio nam je kako će poduplati pozicije na krilu i pokušati iznenaditi domaćina po bokovima gdje je Hajduk najslabiji.

Juniore je ostavio u Osijeku na raspolaganju Ivici Kuleševiću koji su potrebni za borbu za 1.mjesto u prvenstvu, na put je poveo tek Josipa Mišića. Sastav Osijeka u Splitu trebao bi izgledati ovako:

Mikulić - Krstanović - Smoje - Leko - Aleksić - Kurtović - Kvržić - Lešković P - Pušić - Perošević - Blatnjak.

Tu su još i Lisjak, Glavaš, Josip Mišić, Matija Mišić, Jakovljević i Zulim.