Rukomet

[VIDEO] RUKOMET

Đakovčani ponovno u elitnom razredu

Pod nazivom 'Rukometni dan' održana je u gradu Đakovu svečanost koja je završena velikom feštom nakon proslave ulaska Rukometnog kluba Đakovo u Premijer ligu.

Piše: Republika.eu / STV

Uvjerljivo prvo mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi Đakovčani su potvrdili posljednjom utakmicom u prvenstvu svladavši u svojoj dvorani sastav Senja. Đakovo je slavilo rezultatom 41:28, no fešta u gradu počela je puno ranije raznim aktivnostima u kojima su sudjelovale sve rukometne selekcije kluba.

Vrhunac svečanosti bila je, naravno, predstava u okviru posljednjeg seniorskog kola u prepunoj dvorani pred oko tisuću vjernih navijača. Đakovo je ponovno ispisalo povijest, vratilo dio stare slave rukometa, ponosnog sporta tog grada.

Rukometaši Đakova osvojili su i treće mjesto u Kupu, pa su tako doista na najbolji način završili odličnu sezonu.

Što se utakmice sa Senjom tiče, vrijedi napomenuti kako uvjerljiva pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje, pa je trener đakova Danijel Špehar u drugom dijelu igre na parket poslao i mlade igrače.

Najistaknutije treba izdvojiti, Kovač sa 10, te Tot i Ivan Berberić sa po šest postignutih golova.

'Večeras je naša fešta' pjevalo se dugo poslije utakmice, a slavlje nastavilo u gradu i ispred kluba, jer RK Đakovo ponovno je prvoligaš, a rukometaši najavljuju, to će ostati, i ponovno postati značajno ime na hrvatskoj karti rukometa.