Lokalni izbori

LOKALNI IZBORI

Neslužbeni podaci DIP-a na osnovu 99,95 posto obrađenih biračkih mjesta

DIP je objavio privremenene neslužbene rezultate lokalnih izbora na osnovu 99,95 posto obrađenih biračkih mjesta.

Piše: Media Servis

Za gradonačelnika Zagreba u prvom krugu izbora u vodstvu je Milan Bandić (kandidat grupe birača) s 47,30 posto glasova, dok je idući kandidat s najviše glasova Rajko Ostojić (SDP, HNS, HSU, ZS, Eko savez - zeleni, Zeleni zajedno) s 22,71 posto glasova.

U Splitu u vodstvu je Ivo Baldasar (SDP, HNS, HSU) s 29,24 posto glasova, dok je iza njega Vjekoslav Ivanišević HDZ, HSP AS, HČSP, HSLS, HDS, BUZ) s 21,72 posto glasova.

U Osijeku u prvom krugu u vodstvu je Krešimir Bubalo (HDSSB, zeleni Hrvatske, Zeleni HR) s 36,18 posto glasova, dok je idući kandidat s najviše glasova Ivan Vrkić (Nezavisna lista) s 27,87 posto glasova.

U Rijeci najviše glasova u prvom krugu izbora osvojio je Vojko Obersnel (SDP/HNS/HSU/IDS/ARS/SDAH/SDSS) koji je dobio 48,06 posto glasova, dok je idući kandidat s najviše glasova Hrvoje Burić (HDZ/HSS/HSP AS) s 16,09 posto glasova.

U prvom krugu lokalnih izbora s natpolovičnom većinom izabrani su gradonačelnici Čakovca, Virovitice i Velike Gorice, dok će se u svim ostalim većim gradovima čelni ljudi birati u drugom krugu.

U Čakovcu je u prvom krugu izabran Stjepan Kovač (SDP, HNS, HSS, HSU, MDS), u Virovitici Ivica Kirin (HDZ, HSS, HSLS, HSP AS), a u Velikoj Gorici Dražen Barišić (HDZ, HSS, HSP AS, DC, BUZ, ZS, HČSP). Na lokalnim izborima glasovalo je 46,97 posto građana.