Društvo

'U IME OBITELJI'

Inicijativa prikupila 380.000 potpisa za referendum

Iz građanske inicijative 'U ime obitelji' izvijestili su o prikupljenih nešto više od 380.000 potpisa za referendum o braku.

Inicijativa 'U ime obitelji' prikupila je 380.000 potpisa za referendum   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

Predstavnici inicijative kažu kako su njihovi volonteri s 19. svibnja prikupili nešto više od 380.000 potpisa za referendum o ustavnom određenju braka kao zajednice žene i muškarca. Kažu kako je ovime dosegnut zakonski minimum od deset posto ukupnog broja birača za raspisivanje referenduma.

Zahvalili su se, kako kažu, hrabrim volonterima, koji su izloženi napadima neistomišljenika, kojih je bilo 50-ak diljem Hrvatske. Najviše kažu, u Zagrebu i Rijeci. Upravo su im volonteri dali i najveću donaciju od 15 milijuna kuna besplatnim satima rada.

Na pitanje je li izvor donacija i crkva, u inicijativi kažu kako ne znaju, ali pozivaju sve istomišljenike iz ostalih vjerskih zajednica da doniraju sredstva. Izrazili su i zadovoljstvo odlukom Ustavnog suda o ukidanju zdravstvenog odgoja u školama, odbacuju kritike kako je njihova inicijativa neustavna i zahvalili su se poznatim osobama na podršci. 

Potpise će prikupljati još pet dana, nakon čega bi ih trebali predati Saboru.