Svijet

[VIDEO] LONDON

Zbog terorističkog čina pomaknut sastanak Camerona i Josipovića

Britanski premijer David Cameron predsjedat će izvanrednom sjednicom povjerenstva koje treba utvrditi sve okolnosti jučerašnjeg stravičnog terorističkog napada. Hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića primit će kasnije poslijepodne.

Piše: Media Servis

Snimka slučajnog, i sasvim sigurno zaprepaštenog prolaznika, jasno pokazuje da je nakon brutalnog ubojstva vojnika zakrvavljeni muškarac mahao mačetom i govorio da je ubojstvo počinio zbog toga što Britanci svakodnevno ubijaju muslimane diljem svijeta.

"Rekao je: Ubio sam ga jer ubijaju muslimane u Iraku i Afganistanu. Tamo nemaju što raditi", prepričala je BBC-u jedna svjedokinja.

Policija je pucala na dvojicu napadača, nalaze se u bolnici pod paskom specijalne policije. Potvrđeno je da je ubijeni muškarac vojnik britanske vojske, njegova obitelj je obaviještena, a identitet će mu biti otkriven tijekom dana.

Zbog ovog se terorističkog čina premijer David Cameron ranije vratio iz Francuske i predsjedat će sjednicom na koju su pozvani političari, čelnici policije i MI5.

Zbog ovog je događaja pomaknut sastanak Camerona s predsjednikom Ivom Josipovićem, koji boravi u službenom posjetu Londonu. Sastat će se kasnije poslijepodne, a predsjednik će mu osobno prenijeti sućut zbog ubijenog vojnika uz osudu ovog terorističkog čina.