Svijet

DAVID CAMERON

Ovakvi napadi samo će nas još više ujediniti

Britanski premijer David Cameron stao je pred novinare nakon sastanka 'Cobre' skupine koja okuplja političare, čelnike policije i MI5, a koja ima zadatak rasvijetliti činjenice brutalnog terorističkog čina koji se jučer dogodio na ulicama Londona i šokirao svijet.

Britanski premijer David Cameron   FOTO:Stefan Rousseau/Press Association/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Događaj iz Woolwich-a svima nam se gadi", rekao je Cameron potvrdivši da su u tijeke intenzivne istrage koje provode tajne službe i policija. Dvojica napadača koja su mačetom i mesarskim nožem nasred ulice ubila britanskog vojnika izvikujući 'Allahu Akbar' nalaze se u bolnici i pod budnim okom policije. Najbolji način da se borimo protiov terorizma jest da danas svi nastavimo voditi normalan život, poručio je Cameron Britancima.

"Ljudi koji su ovo učinili htjeli su nas podijeliti. Trebali bi znati da će nas nešto ovakvo samo zbližiti i učiniti snažnijima. Danas su naše mislim sa žrtvom i njegovom obitelji. Oni tuguju jer su izgubili voljenu osobu, a mi smo izgubili hrabroga vojnika", kazao je Cameron i dodao da Velika Britanija nikada neće popustiti teroru. Cameron je naglasio i da za ovakav čin nema opravdanja u islamu i da su za napad odgovorni isključivo pojedinci koji su ga izveli.

Otočki mediji javljaju kako su dvojica napadača otprije poznata sigurnosnim službama no nema detalja u kojim okolnostima.