Svijet

ŽENEVA

Končar sudjeluje na kongresu o gradskom prijevozu

U organizaciji Međunarodne organizacije za gradski prijevoz, UITP-a u Ženevi se održava 60. Kongres pod motom 'i-MOVE 2.0', na kojem sudjeluje i Končar.

Ilustracija   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Riječ je o najvećem skupu vezanom uz javni prijevoz koji se održava svake druge godine, a do 30. svibnja okuplja predstavnike gradova iz cijelog svijeta, gradskih prijevoznika i investitora te stručnjake tehničkog i komercijalnog profila.

U sklopu Kongresa, na 30.000 četvornih metara izložbenog prostora svoje proizvode predstavlja više od 300 izlagača, među kojima je i Končar, priopćili su iz kompanije, koji prezentira niskopodni električni tramvaj te gradsko-prigradski niskopodni vlak kao rješenja za bolji, sigurniji, brži i ekološki prihvatljiviji gradski prijevoz.

U okviru stručnog dijela na 15 foruma raspravlja se o značaju električnih autobusa, povećanju kapaciteta željezničkog prijevoza, integriranom sustavu naplate i informacija u vozilima te izazovima novih infrastrukturnih rješenja. Jedan od prezentiranih radova je i 'Iskustva u eksploataciji niskopodnog tramvaja KONČAR TMK 2200', u kojem su analizirani podaci o eksploataciji niskopodnog tramvaja u gradu Zagrebu.

Od 2005. do 2010. godine KONČAR - Električna vozila isporučila su 140 petodijelnih i 2 trodijelna tramvaja gradu Zagrebu. Ukupna prevaljena kilometraža je više od 40 milijuna kilometara.