Politika

LESAR O REZULTATIMA IZBORA

Očekujemo bolje rezultate na sljedećim izborima

Predsjednik laburista Dragutin Lesar komentirao je najnovije istraživanje Crobarometar, agencije Ipsos Puls, o političkim preferencijama građana.

Dragutin Lesar   FOTO:Žarko Bašić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Prema zadnjim podacima razlika između HDZ-a i SDP-a smanjila se na svega par postotaka. Laburisti su i dalje treći i rejting im je porastao za gotovo dva posto i sad iznosi 13 posto. Najporazniji podatak za Vladu je činjenica da se čak 66 posto ispitanika ne slaže s njenom politikom. Lesar kaže da dvije trećine građana ne podržavaju vladu, što se onda očitovalo i na rejtinge SDP-a i HDZ-a. Osvrnuo se i na rejting svoje stranke.

"Tih 13,1 posto i napredak koji smo postigli u toj anketnoj potpori, ohrabruje", zaključio je Lesar.

Šef laburista komentirao je i rezultate lokalnih izbora u kojima njegova stranka nije briljirala.

"Mi smo na lokalnim izborima bili jedina stranka koja je samostalno izlazila i svugdje smo se sudarili sa dva koalicijska bloka, negdje sa pet, negdje 11 stranaka. Rezultati su u velikoj mjeri bili određeni tim koalicijama. Kada su kandidati za načelnike, gradonačelnike i župane u pitanju, vidljivo je da je biračko tjelo honoriralo etablirane političare. Naši kandidati tek su u prvom krugu ušli u to političko brendiranje, tako da je u sljedećem izbornom ciklusu za očekivati bolje rezultate", zaključio je Lesar.