Politika

PRAVAŠI PROTIV KANDIDATA SDP-HNS-HSU-a

HSP dr. Ante Starčević pozvao birače da ne glasaju za Ivicu Vrkića

U Hrvatskoj stranci prava, doktor Ante Starčević, prokomentirali su potporu koju je Anto Đapić dao SDP-ovom kandidatu Ivanu Vrkiću u drugom krugu lokalnih izbora.

Anto Đapić, kažu,  želi samo ponovno uskrsnuti na osječkoj političkoj sceni kroz podjelu sinekura i sveukupnog plijena, a preko leđa birača, koje smatra naivnima.

"Protiv Ante Đapića,saznajemo, u zadnjih pola godine ako ne i duže, vode se intenzivni istražni postupci i to zbog pogodovanja i zloupotrebe funkcija dok je obnašao i sudjelovao u vlasti grada Osijeka. Moram naglasiti da iz čestigh kontakata sa iskrenim pravašima u proputovanjima Hrvatskom jasno i glasno ljudi govore o nečasnoj ulozi istoga još dok je vodio HSP i tumačenja osoba koja su u njemu vidjela, naglašavam, plaćenu osobu za razbijanje pravaštva", rekao je Vladimir Krajnović  član Predsjedništva HSP AS.

Ideološki svrstanu u vreću onih političara koji politiku ne doživljavaju kao borbu za opće dobro, već samo za zadovoljenje vlastitih interesa - nastavlja Krajnović. 

"Ista osoba, koja nema radnih navika, posjeduje nekretnine velike vrijednosti, danas troši iznimno velike iznose novca za život, za predizbornu kampanju isto se okružuje ljudima dvojbenog morala koji svoju egzistenciju grade na dugovanjima državi i lokalnoj zajednici."

Kada danas, takav poprilčno sumnjiv čovjek, daje potporu u drugom krugu Ivanu Vrkiću, sve postaje jasnije desnom biračkom tijelu, građanskoj opciji ali i glasačima ljevice koji dvojbenima vide sve moralne nedostatke pojedinaca koji podupiru njihova kandidata - kaže Krajnović.

"Da je popularno zvani Al Đapone ideološko-moralno neprincipijelan, isključivo materijalnim interesima vođen, govore i bivši kolaicijski sporazumi sa ljevicom, na nivou grada koje je uredno izigrao i tumačio u svoju korist, ali i pokušaj trgovine, kao što saznajemo, sa sadašnjim kandidatom Biljane Borzan, Ivanom Vrkićem, oko jedne u građevinskom spektru gradske tvrtke kojom želi naplatiti svoju potporu."

Samo navedeni dio argumenata, ističe Krajnović, mislim da dovoljno govori da Ivana Vrkića, kandidata Ante Đapića, Biljane Borzana i Zorana Milanovića, nitko u Osijeku nema za obavezu podržati jer si dozvoljava ovakvu potporu i na taj način izigrava povjerenje birača. Stoga su pravaši pozvali birače da ne daju potporu kandidatu kojeg održavaju, kako kažu, dvojbeni, prilično sumnjivi ljudi.

"Hrvatska stranka prava, doktor Ante Starčević neće podržati za gradonačelnika Ivicu Vrkića, kandidata SDP-a iza kojeg stoji Zoran Milanović i Biljana Borzan. U potpunosti nam je neprihvatljivo da kandidat za gradonačelnika Ivica Vrkić očekuje potporu naših birača, dok iza njega stoji Zoran Milanović, koji je na račun naše predsjednice Ruže Tomašić, javno i bez imalo srama, iznio niz neistina i uvreda nazvavši je elementarnom nepogodom i društvenim zlom."

Nećemo dozvoliti da SDP, provodeći antihrvatsku politiku preko Ivice Vrkića dovede građane Osijeka u bezizlaznu ekonomsku situaciju, kako je to učinila nesposobna Vlada u protekle dvije godine - dodaje Zadravec.

Ne dopustimo pobjedu grupaciji koja se ovih dana uhvatila u sukob s hrvatskim narodom, s ustavom Republike Hrvatske, relativizirajući ulogu Ustavnog suda, i izražene volje naroda kroz referendumsko pitanje o svetosti braka, kažu u Hrvatskoj stranci prava doktor Ante Starčević iz koje pozivaju sve pravaše na ujedinjenje i najavljuju svepravaški sabor za rujan ove godine.