Osječko-baranjska

BUBALO POSJETIO BENETTON I MEGGLE

Grad Osijek je partner u investicijama

Tvrtka Benetton u Hrvatskoj zapošljava više od 500 osoba s tendencijom rasta, a najnovija razvojna investicija tvrtke kupovina je nove hale u Osijeku. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju ovdje će se nalaziti središnje skladište za uzorke za cijelu Europu.

Gradonačelnik Bubalo obišao proizvodne pogone Benettona i Megglea   FOTO:osijek.hr
Piše: Republika.eu / STV

Novu halu tvrtka Benetton kupila je krajem prošle godine i već tada je zaposleno 20 novih radnika koji prolaze edukaciju kako bi nakon prvog srpnja mogli upravljati novim skladištem. Vuna će odavde biti slana prema svim onim destinacijma u cijeloj Europi gdje bude potrebna za proizvodnju. Ovdje će se ujedno nalaziti i kemijski laboratorij za praćenje i kontrolu kvalitete proizvodnje.


"Danas je sigurnost proizvoda važna tema u svijetu gdje mi pratimo sve svjetske norme. Ovom novom investicijom i aktivnostima smo postigli da centar u Osijeku može garantirati sigurnost proizvoda u cijelom svijetu, gdje god se roba bude slala", rekao je tom prigodom tehnički direktor Benettona Daniele Cadamuro.

Partner tvrtki Benetton u investicijama bio je grad Osijek u kojem je oduvijek postojala tradicija tekstilne industrije. Iako su se nažalost proizvodni pogoni u prošlosti gasili gradska uprava u investitorima kao što je Benetton vidi mogućnost otvaranja radnih mjesta.

"Upravo širenjem proizvodnje, kupovinom novih hala, otvarat će se nova, realna radna mjesta, ali ono što je bitno ulaskom u Europsku uniju upravo lokacija Osijek postaje strateški važna za Benetton i za njihova centralna skladišta koja su dosad bila sva u Trevisu", naglasio je Krešimir Bubalo prilikom obilaska proizvodnog pogona Benettona.

A značajne investicije u Osijeku ostvarila je i tvrtka Meggle. U prošlih osam godina u produktivnost pogona u Osijeku uloženo je 130 milijuna kuna, od čega je samo u ovoj godini uloženo 10 milijuna. Najnovija investicija izgradnja je nove poslovne zgrade.

"Evo prošle godine smo se odlučili da ćemo novu upravnu zgradu izgraditi, evo pri kraju je, i mi se nadamo da kroz mjesec, mjesec i pol dana možemo useliti i naravno ovim našim radnicima stvoriti jedan malo ljepši ambijent za rad", izjavio je predsjednik uprave Meggle Hrvatska Marjan Vučak

Stara upravna zgrada trebala bi biti srušena, te bi na toj lokaciji trebala biti izgrađena nova sirana vrijednosti oko milijun i pol Eura. I ovdje je grad Osijek nastojao olakšati investiciju koja bi mogla značiti povećanje proizvodnje, a tim i otkupa mlijeka.