Lokalni izbori

HDSSB TUŽBOM PROTIV PRLJAVE KAMPANJE

Mi vodimo pozitivnu kampanju, a SDP-ov kandidat Vrkić će zbog širenja laži i objeda ići na sud

„Vodili smo pozitivnu i afirmativnu predizbornu kampanju u kojoj smo isticali i prezentirali sve dobre projekte i programe koje smo u proteklom mandatu realizirali u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji“, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić zahvalivši se pri tome i predstavnicima medija na korektnom praćenju kampanje.

Vladimir Šišljagić je podnio tužbu za klevetu protiv Ivice Vrkića   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Šišljagić je ovom prigodom predstavio predizborni promotivni materijal pod nazivom „Volimo Osijek“ u kojem je detaljno navedeno i opisano sve ono dobro i pozitivno što je učinjeno i realizirano u gradonačelničkom mandatu Krešimira Bubala, a to je zapravo, prema riječima Šišljagića najbolji odgovor na prljavu kampanju i energiju koja pristiže iz stožera SDP-ova kandidata Ivice Vrkića.

 „Iako smo uistinu vodili pozitivnu kampanju ponekad smo, jednostavno, bili prisiljeni odgovoriti i reagirati na neutemeljene napade i gnjusne laži i objede koje su dolazile od SDP-ova kandidata Ivice Vrkića kako bi javnosti predočili istinu“, istaknuo je Šišljagić napomenuvši kako je HDSSB danas podnio tužbu protiv Ivice Vrkića za klevetu i širenje neistinitih tvrdnji, lažnih i iskrivljenih činjenica u časopisu njegovog Izbornog stožera „Promenada“. „Promenada je pamflet SDP-ovog kandidata Ivice Vrkića pomoću kojeg on širi laži, objede i neistine, a Vrkićeve riječi u kojima HDSSB naziva kugom, muljatorima, lopovima koji kradu i slično predstavljaju najprljaviju i najnegativniju kampanju do sada te smo odlučili danas podnijeti tužbu za klevetu protiv SDP-ovog kandidata.“, poručio je Šišljagić i napomenuo kako Vrkićevo konstantno ponavljanje i spominjanje izolacije Osijeka je najobičnija laž i pucanj u prazno. 


Podsjetio bih javnost, ali i one koji šire takve dezinformacije kako je naša Županija u proteklom vremenu bila odredište mnogih stranih veleposlanika i investitora s kojima smo uspostavili odličnu suradnju, a ako gledamo suradnju s Bruxsselesom i povlačenje sredstava iz EU fondova onda smo apsolutno po tom pitanju najbolji s 126 milijuna eura vrijednih i realiziranih projekata.“, rekao je Šišljagić.

HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika i aktualni osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo je istaknuo zadovoljstvo pozitivnom kampanjom HDSSB-a u kojoj su se iznosili dobri programi i projekti, a posebno je vodio računa, kako kaže, istaknuti tijekom kampanje dobru suradnju Osijeka s državnim institucijama i resornim ministarstvima, a onima koji iznose tvrdnje o izolaciji grada je poručio kako bi on kao gradonačelnik bio sretniji kada bi izlobirali i osigurali kakav dobar projekt za Osijek. 

„Mnogi političari, a imali smo ih prilike vidjeti u prošloj državnoj vlasti i sada u aktualnoj, kada iz Osijeka odu na važne funkcije, nažalost, vrlo brzo zaborave svoj grad i svoje sugrađane. Umjesto politiziranja i polemiziranja bilo bi bolje i za Osječane korisnije da dovedu projekte u Osijek.“, istaknuo je Bubalo i napomenuo kako će i u ovo malo preostalog vremena, bez obzira što njegov protukandidat vodi prljavu, on kampanju voditi pozitivno.


 „Grad Osijek smo vodili na najracionalniji i najtransparentniji način i sa gotovo 200 milijuna manjim proračunom realizirali preko stotinjak važnih projekata. Financijski smo stabilizirali i gradska poduzeća i svoje obveze prema državi uredno izvršavali pri tome mislim na plaćanje poreza. Ne znam može li se moj protukandidat pohvaliti, iako znam da mu to nije struka, urednim poslovanjem u tvrtkama koje je vodio i plaćanjem poreza“, naglasio je Bubalo i istaknuo kako je iznimno ponosan na sve svoje sugrađane iz svih 612 ulica, koje je kako kaže sve obišao i posjetio, jer je u suradnji s njima zajedničkim snagama rješavao probleme. Bubalo je na kraju napomenuo kako ipak u Vrkićevu pamfletu ima jedna istinita rečenica, a ona je „Svaki glas je bitan“. 

„Usitinu to je točno, svaki glas je bitan i ovim putem pozivam sve sugrađane da u nedjelju izađu na izbore i da pokažu kakav Osijek žele“, zaključio je Bubalo.