Lokalni izbori

OSIJEK I OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Vrkić novi gradonačelnik, Šišljagić ostao župan

Osijek je dobio novog gradonačelnika. Ivica Vrkić pobijedio je Krešimira Bubala s 52,82% osvojenih glasova i tako postao jedini od velikih gradova u kojem nije pobijedio vodeći kandidat iz prvog kruga.

Izborni stožer Ivice Vrkića   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

U svojoj prvoj reakciji na pobjedu Ivica Vrkić rekao je da s njim niti počinje niti završava povijest.

"Samo želim da se stvore uvjeti da od sutra mogu raditi za svoje građane. U ovoj kampanji sam radio za političare, a od sutra ću raditi za svoje građane. Sasvim sigurno ću se snaći - i kad skočim u vodu, plivat ću iako ne znam plivati. Sasvim sam siguran da ću raditi na način da ću tražiti timove, prave timove, neću biti politički ni stranački opterećen jer ćemo trebati puno mladih, sposobnih, profesionalnih ljudi s obzirom da smo u teškom stanju", rekao je Vrkić.

Ključeve grada predat će mu HDSSB-ov Krešimir Bubalo koji je priznao poraz.

"Čestitam pobjedniku. Zahvaljujem se svim našim biračima, zahvaljujem se svim članovima i simpatizerima na velikoj potpori koju smo dobili. Moja krilatica je i prije četiri godina bila - 'u dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi', a to ponavljam i danas. Nastavljamo posao dalje", izjavio je Bubalo.

Osječko-baranjska županija ostala je HDSSB-ova. Župan Vladimir Šišljagić, do čije reakcije nismo uspjeli doći, pobijedio je HDZ-ovog kandidata Gorana Ivanovića s na kraju osvojenih 53,40 posto glasova.