Svijet

[VIDEO] PROSVJEDI U TURSKOJ TRAJU I DALJE

Sindikati objavili štrajk usred prosvjeda

Udruga turskih sindikata pozvala je na dvodnevni štrajk kako bi prosvjedovala protiv, kako kažu, nasilja nad antivladinim prosvjednicima u protekla četiri dana.

Piše: Republika.eu / Al Jazeera Balkans

Konfederacija sindikata javnih zaposlenika (KESK) objavila je u priopćenju: „Državni teror koji se provodi protiv masovnih prosvjeda širom države još jednom je pokazao netrpeljivost vlade stranke AKP prema demokraciji.

Ova konfederacija, koja prema procjenama ima 240.000 članova u 11 sindikata, navodi da će od utorka održati dvodnevni štrajk.

Masovni prosvjedi protiv Vlade premijera Recepa Tayyipa Erdogana su nastavljeni.

Dvoje ljudi izgubilo je život. Jedna osoba u prometnoj nesreći, a druga metkom. Mladić u dobi od 22 godine umro je u ponedjeljak u bolnici nakon što je ranjen metkom u prosvjedu na jugu Turske, objavila je privatna Tv stanica NTV. Zasad nema službenih informacija o tome da su policija ili demonstranti koristili vatreno oružje.

Antivladini prosvjedi u nekoliko desetaka gradova širom Turske, koji su ušli u peti dan, „idu ruku pod ruku sa terorizmom“, izjavio je turski premijer Erdogan, uoči odlaska u posjet sjevernoj Africi.

„Ovo je prosvjed koji su organizirali ekstremistički elementi i mi nećemo dati ništa onima koji idu ruku pod ruku sa terorizmom“, rekao je šef turske Vlade.

Situacija će se za nekoliko dana vratiti u normalu“, kazao je.

Izvor: Al Jazeera Balkans