Lokalni izbori

DINKO BURIĆ

'Situaciju u Belišću treba razriješiti Ustavni sud'

HDSSB-ov Dinko Burić još uvijek nije odustao od bitke za gradonačelnika Belišća.

Dinko Burić   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Podsjetimo, u nedjelju je objavljeno da je Burić za četiri glasa izgubio to mjesto od HDZ-ovog kandidata Dinka Huisa. Burić se na tu odluku žalio, a nakon ponovnog prebrojavanja glasova, objavljeno je da je Huis pobijedio za jedan glas. Burić čeka službeno rješenje Županijskog državnog povjerenstva, a najavljuje i daljnju pravnu borbu.

"Već je iz ovih nekoliko preokreta i više nego jasno da je ovo situacija koju treba razriješiti Ustavni sud i mi ćemo svoja pravna sredstva iskoristiti u tom smislu", rekao je Burić dodajući da je već sada jasno dokazano da je nepravilnosti bilo.

Burić navodi kako je Gradsko izborno povjerenstvo prilikom ponovnog prebrojavanja ustanovilo da je on u prednosti za jedan glas, ali je taj zaključak poništen na županijskoj razini. HDSSB-ovac prepričava kako je zaključak iz GIP-a otišao na Županijski sud u Osijeku, a ne na mjesto gdje zasjeda županijsko izborno povjerenstvo.

"Tri i pol sata su to izvješće analizirali ne samo članovi Županijskog izbornog povjerenstva, nego i neovlaštene osobe, i već s gotovim stavom su došli na sjednicu gdje su proglasili da nije jedan za nas, nego jedan za kandidata HDZ-a", izjavio je Burić i dodao:

"Nije to jedini element. Ovo samo navodim kao ilustraciju. Imamo elemenata, čekamo rješenje i sigurno ćemo poduzeti sve pravne mogućnosti da dokažemo da ovaj rezultat nije regularan i tražit ćemo da o tome odluči Ustavni sud", zaključio je Burić.