Društvo

EUROPAPRESS HOLDING

Godinama dužni, trenutni dug 600 milijuna kuna

Prema izvješću objavljenom na portalu Poslovna Hrvatska - prošle godine zabilježila gubitak od 7,9 milijuna kuna, što je još i dobar rezultat u usporedbi s 2011., kad je minus iznosio 13,6 milijuna.

Ilustracija   FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Dalmacija news

Nedavno je Europapress Holding preko svojih dnevnih listova izvijestio o pokretanju predstečajnih nagodbi za šest svojih tvrtki. Tada je objavljeno da u predstečajni postupak - zbog desetodnevne blokade računa - idu EPH kao temeljna tvrtka grupacije, te Gloria Grupa, 4 Media EPH, EPH Media, Media nexus i EPH Magazini. U međuvremenu je na stranicama Fine objavljen dio dokumentacije o tim tvrtkama iz koje se vidi da samo taj dio carstva Ninoslava Pavića različitim vjerovnicima ukupno dugoročno i kratkoročno duguje čak oko 600 milijuna kuna.

U predstečajnu nagodbu temeljna tvrtka EPH - jedina kojoj je na čelu kao predsjednik Uprave sam Ninoslav Pavić - je ušla zbog dospjeća 11,5 milijuna kuna, no ukupni dugovi su 31. ožujka iznosili 525 milijuna kuna. S obzirom na podatke iz godišnjeg financijskog izvješća, to znači da su dugoročne i kratkoročne obveze u samo tri mjeseca narasle za blizu 11 milijuna kuna na ime kamata. Tvrtka sa 71 zaposlenim i prosječnom neto plaćom od 6195 kuna je.

Pavićevo carstvo je u dugovima od stotina milijuna kuna. Godinama se gomilao dug pa se postavlja zdravorazumno pitanje tko je i zašto tolerirao goleme dugove najjače medijske kuće u Hrvatskoj.

IZVOR : Dalmacija news