Ostalo

AK SLAVONIJA

10. Osijek Street Race Show

Ljubitelji automotosporta i adrenalina doći će na svoje sljedećeg vikenda. U Osijeku se održava 10. po redu Street Race Auto show.

Osijek Street Race show   FOTO:AK Slavonija
Piše: Republika.eu / STV

Očekuje se velik broj vozača iz raznih zemalja, i naravno zanimljive utrke s nabrijanim automobilima s velikim brojem konjskih snaga.

Utrke ubrzanja postale su već brend u Osijeku, a Autoklub Slavonija svake godine s nekoliko ovakvih manifestacija diže popularnost automobilizma u Osijeku i privlači velik broj stranih natjecatelja.

Street Race iznimno je popularan u Europi, a sve više i u Hrvatskoj. Za to su ponajviše zaslužni upravo Osječani. Street Race svake je godine sve masovniji i po sadržaju programa kvalitetniji, pa je i ove godine za gledatelje priređen doista zanimljiv zabavno sportski sadržaj.

Svi zainteresirani koji žele sudjelovati u utrkama ubrzanja još uvijek se mogu prijaviti. Prijave traju do subote u 10 sati, a nastupati doista mogu razni automobili. 

"Tu se može doći sa normalnim autom bez prerade. On će, naravno, biti u onim najmanjim klasama. Možete doći i s autom od 3 tisuće konja. Ima tu automobila od 5 tisuća eura, a imate i aute od 500 tisuća eura", kaže organizator Rudolf Kalkan.

Osim redovitih gostiju iz Mađarske i Austrije koji dolaze s najjače opremljenim automobilima Dragsterima s preko 4 tisuće konjskih snaga, ove godine očekuje se dolazak vozača i iz Ukrajine, Rumunjske i Francuske.

Street Race iz Osijeka, dakle, širi se cijelom Europom, a upravo je osječka staza u poslovno sportskoj zračnoj luci jedna od najboljih.

Natjecanje traje subotu i nedjelju od 10 pa sve do 19 sati, a uz klasične utrke ubrzanja tu su i ostale kategorije natjecanja poput Street Stylea i dB draga te utrke motora i kamiona. Svatko će imati nešto za sebe.