Lokalni izbori

EMOTIVAN DOČEK

Kerum predao vlast nasljedniku Baldasaru

Novi splitski gradonačelnik, Ivo Baldasar, preuzeo je danas i formalno svoju funkciju u gradu i odmah započeo sa poslom...

Željko Kerum predaje vlast   FOTO:Ivana Ivanovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Zaposlenici Banovine dočekali su gromoglasnim pljeskom, a bivši gradonačelnik, Željko Kerum, i službeno mu je predao vlast te poželio zdravlje i sreću.

Prije nego je ušao u zgradu Gradske uprave, Baldasar je, baš poput Keruma prije četiri godine, jutarnju kavu popio u Bobisa na Zvončacu.

Nakon sastanka u uredu gradonačelnika Kerum i Baldasar su se sastali i s pročelnicima.

"Meni je bila čast biti gradonačelnik Splita i na to sam ponosan, četiri godine sam bio tu, odradio mandat do kraja. Novoj vlasti još jedanput čestitam i nadam se kao vijećnik, i ja i moj zamjenik Jure Šundov, da ćemo u tom pogledu surađivati ako šta bude trebalo ili savjetodavno ili bilo kako, da možemo pričati i realizirati nešto na dobrobit grada i građana Splita", rekao je Kerum ocjenivši svoj dosadašnji mandat.

"Ocjenjujem po školskoj ocjeni s 5 i to podcrtano", rekao je Kerum.

Baldasar se zahvalio na emotivnom dočeku i poručio da će se držati obećanja da će biti gradonačelnik svim građanima.

"Još jednom se svima zahvaljujem, posebno gospodinu Kerumu. Mi se nikada nismo previše svađali, osobito sa gospodinom Šundovom, koji je vrhunski operativac. Sigurno će mi trebati njihovi savjeti. I ovom prilikom mogu reći, kako gospodinu Šundovu, tako i Kerumu, bez obzira što su i vijećnici, ali i mimo toga, mogu doći kad god zažele u Banovinu do mene ili do mojih zamjenika. Bit će im uvijek na raspolaganju i vrata su otvorena, a sad bi mogli ići raditi", poručio je Baldasar i još jednom ponovio kako će mu prvi posao u gradonačelničkoj fotelji biti revizija blagajne, ali i razgovor sa svim gradskim pročelnicima.

"I tek nakon toga ćemo donositi nekakve odluke. Zato će mi trebati ovaj sljedeći tjedan. Nakon toga je vjerojatna reorganizacija uprave na način koji ja budem smatrao, i moje kolegice i kolege naravno, da će biti najefikasnije za Grad Split. Naravno, sve u skladu sa zakonom i propisima, a isto tako će biti i nekih drugih promjena na nivou grada, ali bih vas sve skupa molio barem 30-ak dana mira. Ipak bih volio snimati situaciju. Naravno da ću pokrenuti reviziju, sve ono što sam najavljivao ", rekao je Baldasar i dodao kako smatra da je stanje u gradskoj blagajni vrlo loše.

"To sam govorio tijekom kampanje. Moje osobno mišljenje je da je loše, ali vidjet ćemo što to loše doslovce i u kolikoj mjeri je loše. Po mom mišljenju netko može misliti da je loše, a netko može misliti da je dobro. To vam je ono, je li čaša prazna ili polupuna. Dajte mi malo vremena da ipak idem u detalje", poručio je novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Na pitanje novinara što sada planira raditi, Kerum je ostao vjeran svome stilu i odgovorio novinarima kako ga pitaju gluposti. Ipak, dodao još nije odlučio da li će biti član gradskog vijeća u kojem je njegova stranka osigurala pet vijećnika.

"Baš nemam što raditi. Toliko sam sebi poslao natovario na glavu i ti mene pitaš što ću sada raditi. Razmislit ću hoću li nekoga staviti umjesto sebe ili ću biti u Gradskom vijeću. S obzirom da imam previše posla. Zapravo je ovo i odgovor. S obzirom da imam previše obaveza i svog privatnog posla, nisam još odlučio hoću li biti u Vijeću ili ću staviti nekog drugog. Isto vrijedi u Županiji i u Gradu", odgovorio je Željko Kerum.