Lokalni izbori

HSP DR. ANTE STARČEVIĆ

'Nećemo se prikloniti Ivici Vrkiću i njegovim pokušajima stvaranja većine u Gradskom vijeću'

U HSP-u doktor Ante Starčević zadovoljni su rezultatom ostvarenim na nedavno održanim lokalnim izborima u Hrvatskoj, no nisu kažu sretni zbog rezultata u Vukovaru i Osijeku.

2012. Ruža Tomašić i Pero Ćorić   FOTO:Dusko Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Glavni tajnik HSP-a doktor Ante Starčević, Pero Ćorić, kazao je kako je njegova stranka jasno rekla što misli o kandidaturi Ivice Vrkića te podsjetio na svoju poruku biračima uoči izbora.

"Rekao sam da će u slučaju pobjede Ivice Vrkića kao kandidata koji se predstavljao kao nezavisni konferencije za medije držati Biljana Borzan i Zoran Milanović, i upravo se to tako pokazalo", kaže glavni tajnik HSP dr. Ante Starčević Pero Ćorić

U HSP-u dr. Ante Starčević ističu kako će i nakon izbora vjerodostojno nastaviti provoditi svoj program te da se ni u kakvoj kombinaciji neće prikloniti Ivici Vrkiću i njegovim pokušajima stvaranja većine u Gradskom vijeću, a isto tako dosljedni, poručuju, biti će i u županijskoj skupštini. Imamo jasne ciljeve i oni se ostvaruju. Stranka sve više jača, predsjednica stranke Ruža Tomašić ušla je u EU parlament i idemo prema svom glavnom cilju, poručuje Ćorić.

"A naš završni cilj svakako jeste što žurnije, što prije, u interesu građana Hrvatske, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka smijeniti sa vlasti aktualnu, nesposobnu, antihrvatsku i antikršćansku vlast koja trenutno upravlja državom, a na žalost eto ima i gradonačelnika ovdje u gradu Osijeku", dodaje Ćorić.

Svjesni smo da sami nemamo dovoljno snage za potrebne korjenite promjene u Hrvatskoj i zato nakon pravaškog okupljanja pozivamo i na okupljanje svih domoljubnih snaga, naglašava Ćorić te dodaje:

"Dakle, zajedno sa HDZ-om želimo okupiti domoljubne snage, naravno HDZ kao vodeća snaga. To nećemo uspjeti učiniti ako ne budemo u Slavoniji uz ovu priču imali i HDSSB i HSS i još neke stranke koje pripadaju demokršćanskom svjetonazoru."

Zajedno ćemo imati dovoljno snage kako bi promjenili nesposobne koji trenutno vladaju državom i učinili sve ono što je potrebno i u interesu Hrvatske, zaključio je Ćorić.