Lokalni izbori

DEFINITIVNA DUGOROČNA ODLUKA HDSSB-a

Nema nikakvih koalicija, niti suradnje sa HDZ-om i SDP-om na nacionalnoj razini!

Razmatrajući rezultate lokalnih izbora, Predsjedništvo HDSSB-a je na svojoj sjednici od 09. lipnja 2013. godine donijelo slijedeće zaključke, a o istom izdalo slijedeće:

Vladimir Šišljagić   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

1.Povjerenje i glasovi žitelja u svih pet županija Slavonsko-baranjske regije pokazuju puni uspjeh HDSSB-a na proteklim lokalnim izborima, a što je vidljivo iz velike potpore birača u odnosu na izbore održane 2009. godine. Na netom provedenim lokalnim izborima HDSSB je osvojio 301 viječnički mandat ili 72 % više nego 2009. godine, dok se broj izabranih župana, gradonačelnika, načelnika i zamjenika načelnika povećao sa 8 u 2009. godini na 19 u 2013. godini, što je za 137,5 %  više !  Ostvareni rezultat potvrdio je HDSSB-e kao značajan i nezaobilazan politički čimbenik na regionalnoj i nacionalnoj razini.

2.Slijedom svoje vjerodostojne politike i zacrtanih programskih ciljeva, HDSSB izražava jasno stajalište da nastavlja svojom dosadašnjom politikom samostalnog djelovanja na nacionalnoj razini, a što podrazumijeva ne ulazak u nikakve koalicije, ili druge oblike javne ili nejavne političke suradnje sa HDZ-om ili SDP-om.

3.Uvažavajući specifičnosti i osobitosti pojedinih jedinica lokalne i regionalne samouprave, Predsjedništvo HDSSB-a ovlašćuje svoje županijske organizacije HDSSB-a na samostalno odlučivanje u zauzimanju političkog stava po pitanju konstituiranja lokalnih predstavničkih tijela, rukovodeći se prije svega interesima svih građana.

 

U Osijeku, 10. lipanj 2013.                               PREDSJEDNIK HDSSB-a

                                                                          prof.dr.sc.Vladimir Šišljagić