Politika

NEPRIJATELJ BROJ 1

Samo 'umobolna' osoba može usporediti Glavaša i Arkana

Iako Hrvatska, na žalost, ne oskudijeva s idiotima, posebice u hrvatskim medijima, u posljednje su se vrijeme probudili fašisti, a sve su glasniji oni koji žive na grbači hrvatskih građana, bilo putem medija, bilo putem politike, no unatoč tomu vrlo je malo u Hrvatskoj vampira koji će se usuditi usporediti Arkana, dakle pokojnog krvožednog ubojicu, zločinca kakvog na ovim prostorima još uvijek nije bilo, s bilo kime u Hrvatskoj, uključujući i Branimira Glavaša.

Ivica Vrkić   FOTO:Screenshot HTV
Piše: Tinolovka News

Naime, koliko je poznato, samo je jedan novinar, riječ je o osuđenom klevetniku, koji je mnoge ljude za vrijeme komunističkog režima unesrećio, zbog čega, na žalost, nikada nije procesuiran, Glavaša usporedio s Arkanom poručivši 'srpskoj javnosti': 'Vi ste imali Arkana, a mi Glavaša'… Naravno, riječ je o fašističkoj i umobolnoj usporedbi koju je napravio Drago Hedl, a iskreno se nadamo da nije bio uračunljiv kada je to pisao.

Naime, Glavaš, sve da je i kriv, a jest, jer tako kaže hrvatski sud, za ono što je osuđen, daleko je od toga da bi bio uspoređivan s Arkanom. Glavaš je osuđen po zapovjednoj odgovornosti, on nije, prema sudu, nikoga osobno ubio, kao jedan svjedok koji je svjedočio protiv njega, a koji je ubojica prema vlastitom priznanju. Dakle, Glavaš je nešto znao i to što je znao nije spriječio ili prijavio.

ARKAN? Treba li reći što je Arkan? Arkan se može usporediti s najvećim nacističkim zlikovcima, od Eicmhana do Hitlera… Arkan i Arkanovci su klali, ubijali, pljačkali, palili diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Glavaš se NIKADA nije micao iz svog Osijeka, za čiju je obranu izuzetno zaslužan, bar 15 puta više od Jaroslava Pecnika i demagoga Ivice Vrkića. A i Vrkić, novi gradonačelnik Osijeka, neizravno je usporedio Glavaša i Arkana i time dokazao da nije baš potpuno čist u glavi. Nije napao Srbiju, Kosovo..., Niš, Šid, Beograd…
Branimir Glavaš, o kome je narod, ne samo 'odrasli narod', nego i djeca, u Slavoniji 1991. godine pjevao pjesme poput ''Kad ugledaš našeg bojovnika Glavaša usred hrvatskog sela Sarvaša…''), nikada ne bi počinio ni jedan zločin, ako ga je počinio, da nije bilo velikosrpske agresije na Hrvatsku. Arkan je bio zločinac i prije nego što je krenuo u pljačku te ubijanje diljem bivše Jugoslavije.

Koliko morate biti umobolni da biste se usudili usporediti na javnoj televiziji Glavaša i Arkana, uz ciničan osmijeh uvijek gladnog Ace Stankovića? Iako 'komunistički disident', koji je od partije navodno dobio stan, Ivica Vrkić, nije dao izravnu usporedbu Glavaša i Arkana, kao što je to u trenutku fašističkog ludila učinio Hedl, ipak ona je tu, izrečena, što je, naravno, skandalozno.

Ne ćemo ovdje spominjati gluposti Ivice Vrkića da je bio 'neprijatelj broj 1.' komunističkog režima jer bismo onda morali spomenuti Đuru Pericu, Hrvoja Šošića i Veselicu, dakle, ljude koji su zaista robijali, ali uistinu robijali, za Hrvatsku. To bi ipak bilo previše za jednog Vrkića – neprijatelja broj 1.

IZVOR: Tinolovka News