Putovanja

FESTIVAL PUTOVANJA

Kako jeftino putovati?

Kako jeftino putovati, pitanje je na koje između ostalog možemo dobiti odgovor na 5. po redu Festivalu putovanja koje se pod nazivom 'Putovanje je znanje' održava u zagrebačkom kinu Europa.

Ilustracija   FOTO:Željko Mršić/PIXSELL
Piše: Media Servis

U današnje vrijeme interneta i niskotarifnih avioprijevoznika putovanja nikada nisu bila pristupačnija. Samo treba dobro planirati, kaže nam Luka Ljubičić, osnivač portala jeftinoputovati.com koji je i sam avanturist i zaljubljenik u neistražene domaće i strane destinacije.

"Moje zadnje putovanje od prije 3 mjeseca u Tajlandu, u trajanju od 20 dana, u usporedbi s najpovoljnijom agencijom koja ga je nudila je prošlo 3-4 tisuće kuna jeftinije. U individualnom aranžmanu sam vidio ono što me zanimalo i prošao sam puno više nego što je bilo ponuđeno u tom aranžmanu", rekao je Ljubičić.

Iz godine u godinu raste broj jeftinijih avioprijevoznika koji dolaze u Hrvatsku. Prije nekoliko godina nam je stigao Easyjet, a nedavno je i Ryanair otvorio svoju bazu u Zadru, od kuda se može putovati prema 15-tak destinacija diljem Europe.

"Neovisno o jeftinijim low-coast prijevoznicima, jako je bitno prilikom putovanja provjeriti cijene i s okolnih aerodroma, na primjer Budimpešte, Milana ili Venecije. Ako se radi o planiranju nekog prekooceanskog leta, uštede mogu biti do 400-500 eura", istaknuo je Ljubičić.

Tako se primjerice isplati skoknuti do Londona, kaže naš sugovornik, jer se tamo let za Kanadu može naći i za 350 eura. A kada stignemo do željenog odredišta treba svakako poslušati preporuku domaćina.

"Krećite se lokalnim rutama, izbjegavajte mjesta gdje su turističke destinacije jer su na tim mjestima u restoranima turistički menu-i, cijene su puno skuplje. Skoknite par ulica dalje i uživajte", zaključio je Ljubičić.