Lokalni izbori

DINKO BURIĆ

Odričem se gradonačelničke plaće, milijun kuna ići će za socijalne programe

“Od plaće gradonačelnika nemam namjeru uzimati ni lipu već će ona u cijelosti ostajati u gradskom proračunu namijenjena socijalnim programima za naše sugrađane. A to je godišnje oko 250.000 kuna!

Dinko Burić   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonjije

U četverogodišnjem mandatu odričem se milijun kuna u korist sugrađana kojima je pomoć Grada potrebna! Jer meni dužnost gradonačelnika nije prilika za 'uhljebljivanje'”, poručio je jučer u otvorenom pismu kandidat za belišćanskog gradonačelnika Dinko Burić (HDSSB). Odluku o odricanju od plaće, kaže, namjeravao je objaviti u slučaju izborne pobjede, no, dodaje, morao je reagirati na “bezočne laži” koje “nemilice šire politički suparnici iz redova HDZ-a.” “U svojih 50 godina života doživio sam svašta. Ali toliko bezobzirnih uvreda, laži i podmetanja kakvima sam izložen ovih dana nisam doživio nikada”, kaže Burić. Riječ je o pričama da će kao gradonačelnik ukinuti socijalna davanja, dijeliti otkaze u Kombelu, te da već ima tri plaće i 100.000 kuna primanja.

-Cijeli svoj život posvetio sam pomaganju drugima, a mogućnost pomoći u traženju posla svakome kome mogu pomoći, a ne dijeliti otkaze, nikada ne pitajući za bilo kakvu, a pogotovo ne za stranačku pripadnost, smatram darom od Boga. Nikada se ničega nisam prihvaćao pa preuzete obveze prepuštao drugima. I ni jednu dužnost nikada nisam obnašao niti hoću obnašati samo “na papiru“. A supruga i ja, sa svojom djecom, živimo od jedne njene i jedne moje plaće - ističe Burić, te dodaje kako je najgora laž ona da će kao liječnik u svojoj ordinaciji primati samo članove HDSSB-a.

Svojim sugrađanima poručuje i kako zaslužuju znati zašto se u Belišću održavaju ponovljeni izbori. “Zato jer je na ponovljenom brojenju glasova 3. lipnja, kada je postalo jasno da je izborni pobjednik kandidat HDSSB-a, 'netko nekim čudom', u šestom ponovljenom brojenju “pronašao još dva do tada u izbornim kutijama zalijepljena listića” (iako su te kutije uništene i bačene još prethodnu večer)!? I to oba u korist kandidata HDZ-a!?” stoji u Burićevu pismu. Zaključuje kako mu je drago što je Ustavni sud potvrdio nepravilnosti te da je u ovoj situaciji najpoštenije da konačnu riječ kažu građani Belišća. Stoga poziva sve da iziđu na izbore, a on će “prihvatiti svaku odluku birača.

Izvor: Glas Slavonije