Virovitičko-podravska

AKCIJE

'Kupujmo hrvatsko' i 'Vrijedne ruke' u Virovitici

Akcije 'Kupujmo hrvatsko' i 'Vrijedne ruke' održat će se danas na Trgu Franje Tuđmana, Trgu bana J. Jelačića i Trgu kralja Tomislava u Virovitici, od 8 do 14 sati...

Prodaja na štandovima   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova 'Izvorno hrvatsko' i 'Hrvatska kvaliteta', ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 117 tvrtki, odnosno poduzetnika.

Akcija Hrvatske gospodarske komore 'Kupujmo hrvatsko' počela je još 1997. godine sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi. Takvim su se proizvodima počeli dodjeljivati znakovi 'Izvorno hrvatsko' i 'Hrvatska kvaliteta'.

U sklopu projekta vizualnog označavanja počela je i akcija 'Kupujmo hrvatsko', koja je do danas poprimila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem u cilju nacionalne homogenizacije strateških gospodarskih interesa zemlje te podizanja nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima.

Također se nastavlja i projekt 'Vrijedne ruke' čiji je cilj prepoznati i promicati rad malih poduzetnika koji stvaraju nove proizvode čija kvaliteta i inovativnost doprinose održavanju tradicije i očuvanju kulturne baštine, te stvaranju identiteta hrvatskog proizvoda.