Lokalni izbori

KRAJ NEIZVJESNOSTI

Dinko Burić novi gradonačelnik Belišća

Na dva od petnaest biračkih mjesta u gradu Belišću danas se ponavljaju izbori za gradonačelnika. Izbori u kojima se natječu HDZ-ov Dinko Huis i HDSSB-ov Dinko Burić ponavljaju se nakon presude Ustavnog suda.

Dinko Burić - novi gradonačelnik Belišća   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Media Servis
[21:15]
Screenshoot Izbori.hr

[20:50] - Na biračkom mjestu broj 5 (Škola) Dinko Burić osvojio je 323 glasa,dok je Dinko Huis osvojio 337 glasova,izlaznost na biračkom mjestu broj 5 bila je 69,7%

 - Na biračkom mjestu broj 6 (Vrtić) Dinko Burić osvojio je384 glasa,dok je Dinko Huis osvojio 309 glasova, izlaznost na biračkom mjestu broj 6 bila je 75 %
 
-Dinko Burić ukupno je dobio 707, a Huis 646 glasova,  što čini razliku od 61 glas.

[20:15]  Prve neslužbene informacije govore kako je Dinko Burić pobjednik ponovljenih izbora na dva biračka mjesta u Belišću i to sa 40- tak glasova razlike,što mu donosi i ukupnu pobjedu na izborima za gradonačelnika Belišća.
Uskoro opširnije ...

[17:30] Visoka izlaznost koja je bila očita još u jutarnjim satima nastavljena je i u popodnevnim satim pa je do 16 sati glasovalo čak 50,7 posto birača. Dva tjedna ranije taj postotak iznosio 37,6 posto.


[14:00] 29 % birača ispunilo je svoju građansku dužnost do 11 sati, dok je dva tjedna ranije na birališta u isto doba izašlo tek 17 posto birača.

U utorak je Ustavni sud prihvatio žalbu HDSSB-ovog Dinka Burića i naredio ponavljanje izbora za gradonačelnika Belišća. Nakon drugog kruga lokalnih izbora HDZ-ov je kandidat, prema podacima gradskog izbornog povjerenstva imao četiri glasa više, a nakon ponovnog prebrojavanja samo jedan glas više.

Dva biračka mjesta, na kojima se izbori ponavljaju otvorena su do 19 sati, a rezultate bi trebali imati već oko 20 sati. Dva tjedna nakon drugog kruga lokalnih izbora tako bi konačno trebalo biti poznato tko će iduće četiri godine voditi grad Belišće.

Glasovanje se danas pomno promatra, poručili su iz Gradskog izbornog povjerenstva.