Rukomet

MEDITERANSKE IGRE

Rukometašice i rukometaši otputovali u pomlađenim sastavima

U turskom Mersinu danas započinju 18. Mediteranske igre. Među 102 hrvatska sportaša naći će se i dvije rukometne reprezentacije koje na MI putuju u bitno pomlađenim sastavima.

15.06.2013., Hrvatska muška rukometna reprezentacija u Umagu   FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Rukometni turnir počinje u subotu, 22. lipnja, a još nisu poznati suparnici našim reprezentacijama jer je Francuska otkazala nastup i u ženskom i muškom turniru.

teta samo što smo imali svega dva dana za pripremu, ali ova tri dana ćemo iskoristiti da se što bolje uigramo. Igrači nemaju nikakav imperativ, ali moraju se boriti i dati sve od sebe. Ja vjerujem u njih da možemo napraviti dobar rezultat", rekao je izbornik muške reprezentacije Slavko Goluža prije polaska na put u Tursku. Iako u sastavu praktično nema niti jednog standardnog reprezentativca, očekivanja za reprezentaciju koje je tri puta bila najbolja na Mediteranu nisu mala.

"Moja očekivanja su uvijek velika, a i javnosti, ali treba biti realan. To su dečki koji su u kratko vremena skupljeni, odradili smo dva treninga, ali bez obzira na sve, s velikim motivom i borbenošću sigurno da možemo parirati svakome. Ostale reprezentacije će doći isto tako u dobrim sastavima. To će za njih biti veliko iskustvo da vidimo na koga možemo računati", kaže Goluža i prije svih ističe Karačića, Sliškovića i Pešića.

Ni izbornik ženske reprezentacije, Vladimir Canjuga, u Tursku ne vodi najbolji sastav. na MI od ekipe koja je igrala na Olimpijskim igrama u Londonu putuje samo Sonja Bašić pa Canjuga ne želi pričati o očekivanjima.

"Ne možemo govoriti o nekakvim očekivanjima jer zaista ne znamo u kakvim sastavima će doći ostale ekipe. Cilj prije svega je da se vidi na koga se može računati u ciklusu priprema za Europsko prvenstvo sljedeće godine kojem smo domaćin", rekao je Canjuga.