Rukomet

MOGUĆNOST SPAJANJA RUKOMETNIH KLUBOVA

Partizan, Vardar i Vojvodina u Osijeku?

Još prije nekoliko tjedana kao bomba odjeknula je vijest kako bi se mogli spojiti klubovi Nexe i Osijek i kako bi grad na Dravi dobio prvoligaša koji bi igrao europsku SEHA ligu i KUP EHF-a.

Potvrđeno je kako RK Nexe sigurno napušta Ivan Slišković   FOTO:Dalibor Urukalović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

No, veliki su upitnici nad rukometnim klubom iz Našica. Traje predstečajni postupak i neizvjesna je budućnost te je za sada sve u zraku.

Ne zna se tko će otići iz kluba, iako je potvrđeno da klub sigurno napušta Ivan Slišković. Nedavno je napuštanje Našica najavio i Mate Šunjić. Također, Sandro Obranović blizu je odlaska u CO Zagreb. Otvoreno je i dalje pitanje trenera, a to bi po svemu sudeći trebao biti Zdenko Kordi, dosadašnji sportski direktor.

Kordi ističe kako još nije uspostavljen kontakt s novom gradskom vlasti, pa su neizvjesne priče oko mogućnosti spajanja Nexe-a i Osijeka.

Bio bi to potez dobar za oba kluba, jer podsjećamo, klub koji igra SEHA ligu mora imati dvoranu s više od 2500 mjesta, što zadovoljavaju Osijek i Slavonski Brod.

No Osijek je najrealnija opcija, a obzirom da bi Našičani svakodnevno trenirali u dvorani Gradski vrt, logično rješenje je fuzija klubova.

Osijek bi tako ponovno mogao imati europski klub, ali i po prvi put ugostiti klubove iz susjednih zemalja poput Vardara, Metalurga, Partizana ili Zvezde.

Hoće li se to ostvariti saznat ćemo uskoro, potezi moraju biti povučeni brzo, jer već za mjesec dana počinju pripreme za novu sezonu.