Razno

I NJIMA JE VRUĆE

Osvježite ljeto svom ljubimcu

Ljeto je naveliko počelo, temperature su svakim danom sve više, a kako paklene vrućine čine nervoznima vas, tako čine i vaše kućne ljubimce. Kako biste svojim četveronožnim prijateljima što više olakšali ovo tropsko ljeto koje nam slijedi, donosimo vam nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam u tome pomoći.

Ilustracija   FOTO:piximus.net
Piše: Republika.eu / Zivotinje.rs

No za početak se sjetite i životinja koji žive na ulici i koje nemaju svog čovjeka koji bi se brinuo za njih. Napunite zdjelice sa vodom i stavite ih na bilo koje njimadostupno mjesto kako bi im bar donekle olakšali izdržavanje ovih visokih temperatura.

Vlasnici pasa svojim ljubimcima koji su u dvorištu trebali bi omogućiti slobodno kretanje i mogućnost da se sklone sa sunca, odnosno hladovinu. I sami znate da je u ljetnim mjesecima neizdrživo biti na suncu, pa kao što nećete sebi, nemojte to priuštiti ni svojim ljubimcima, a također im redovitorashladite i krovove kućica.

Neka im voda bude stalno dostupna, što češće ju mjenjajte i provjeravajte. Ishrana će im se također promijeniti, jesti će manje pa im radije dajte manje obroke jer se hrana na visokim temperaturama brzo kvari.

Neke životinje uživaju u kupanju, neke ne, no ipak ih s vremena na vrijeme otuširajte samo s vodom kako bi ih osvježili. U početku će možda bježati ili se ljutiti na vas, no kasnije će vam ipak biti zahvalni. 

Vodite računa i o njihovoj dlaci,šišajte ih redovno, ali budite oprezni jer je njihova koža tada osjetljivija nego inače. Isto tako izbjegavajte duge šetnje po suncu, pogotovo između 9 i 17 sati i uvijek sa sobom u šetnju nosite bočicu s vodom i malu zdjelicu za vašeg četveronožnog prijatelja.