Osječko-baranjska

ZAHVALNI VRKIĆ

Po dva nadzorna odbora za Đapića i direktora Osječke televizije Radeljića

Gradonačelnik Ivica Vrkića održao je danas skupštine u još nekoliko trgovačkih društva u vlasništvu grada, te imenovao nove članove nadzornih odbora.

Ivica Vrkića nagradio je i Antu Đapića   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Najsretniji među imenovanim članovima nadzornih odbora svakako su direktor Osječke televizije Mate Radeljić i bivši čelnik HSP-a Anto Đapić.

Ivica Vrkić je nakon izbora priznao da nema tim ljudi, te da će tražiti od svojih partnera da im predlože stručne ljude. Anto Đapić očito je predložio sam sebe, dok je Matu Radeljića predložio sam Vrkić kao izraz zahvale za sve što je učinio u kampanji putem Osječke televizije. Njih dvojica imenovani su u čak dva nadzorna odbora. Tako će Radeljić nadzirati poslovanje Unikoma i Zavoda za stanovanje, a Đapić GPP-a (predsjednik) i Unikoma.

Ukoliko se obistine najave da će Đapić biti i na čelu Gradskog vijeća, njegov će račun, pored mirovine saborskog zastupnika, biti bogatiji za 9000 kuna mjesečno. Naime, naknada za rad u NO iznosi 2000 kuna neto, a naknada predsjednika Gradskog vijeća otprilike 5000 kuna. Iz svega navedeno možemo zaključiti kako se Đapić pokazao kao najspretniji pregovarač ili kao osoba od velikog povjerenja koalicije SDP-HNS-HSU-HDZ-Laburisti-NL Šimić-NL Đapić.

Zanimljivo kako među imenovanim članovima nadzornih odbora ima nekolicina koja ne zadovoljava uvjete Miroslava Šimića, pa ostaje za vidjeti hoće li GOGO ostati dosljedan ili će popustiti svojim koalicijskim partnerima.

UNIKOM

Svetozar Sarkanjac – predsjednik (glasnogovornik Vrkićeve kampanje)

Mate Radeljić

Ante Đapić

Suzana Čepo

Ivan Radić  (HDZ)

VODOVOD OSIJEK

Dražen Arnold (HSS Čepin)

Hrvoje Krivić (NL Miroslava Šimića)

Kovačević Sanja (HDZ)

Bosiljko Zdilar (član stožera Ivice Vrkića)

Slaven Posavac (HNS)

Siniša Kukić   (SDP)

ZAVOD ZA STANOVANJE

Mate Radeljić

Dalibor Čupić - predsjednik (Hrvatski laburisti)

Zdravko Nalio (HDZ)

ŠPORTSKI OBJEKTI

Antun Ignac (SDP)

Vinko Ručević (HNS)

Bojan Tojagić (HNS)

Tko su ostali članovi nadzornih odbora pročitajte ovdje.