Požeško-slavonska

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Za predsjednika Gradskog vijeća Požege jednoglasno izabran nezavisni Nino Smolčić

Želim biti prvi među jednakima, na takav način ću se i ponašati, kazao je Nino Smolčić

Nino Smolčić   FOTO:Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća Požege na konstituirajućoj sjednici jednoglasno je izabran Nino Smolčić s njegove nezavisne liste. Potpredsjednik je Ante Šolić (HDZ), a zamjenik Dražen Muljević (HSP AS), javlja Večernji list.

"Zahvaljujem na izboru za predsjednika Vijeća. Želim svima, gradskoj upravi na čelu za gradonačelnikom i zamjenicima, pročelnicama puno uspjeha u radu. Želim biti prvi među jednakima, na takav način ću se i ponašati. Želim da podignemo demokratski standard u odnosu na prošle sjednice", kazao je nakon izbora Nino Smolčić.

U izjavi za mediji Smolčić je kazao da od Gradskog vijeća očekuje da bude neophodna potpora ne samo gradonačelniku i njegovim zamjenicima, nego cijeloj gradskoj upravi te da budu na dispoziciji svim građanima. "Problemi u Požegi nisu ništa drukčiji nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Mi smo dobili mandat da rješavamo probleme. Ono što moramo učiniti, a što ja već godinama govorim, da budemo potpora i pomoć svima koji žele ulagati, da se borimo za svako radno mjesto i da budemo potpora gospodarstvu, ali i sportu, obrazovanju i kulturi. Uvjeren sam da u Požegi ima dovoljno pametnih ljudi samo im mi trebamo dati potporu", rekao je Nino Smolčić.

Gradonačelnik Vedran Neferović rekao je da očekuje korektnu suradnju sa svim vijećnicima na dobrobit grada.

"Uskoro ćemo izaći s jednom procjenom stanja u kojem je grad Požega po pitanju poduzetništva ali i svega ostaloga. Moramo u ovom trenutku jasno i glasno reći da je grad bez ijednog metra četvornog na kojem se može otvoriti poduzetnička zona. Mi taj problem moramo rješavati i već smo počeli na tome raditi na tome. U tijeku je snimanje situacije, a ubrzo ćemo krenuti i pripremati proračun za sljedeću godinu. Uskoro ćemo otvoriti Ured za europske projekte", najavio je Neferović.

U nastavku je održana i prva radna sjednica na kojoj je bilo nekoliko točaka dnevnog reda među kojima i odluka da se komunalni doprinos za legalizaciju objekata smanji na jednu kunu po kubnom metru. SDP-ovi vijećnici predvođeni bivšim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom napustili su tu točku dnevnog reda s obrazloženjem da je gradonačelnik Neferović u predizbornoj kampanji najavljivao legalizaciju za jednu kunu. Gradonačelnik Neferović je dodao da će dostaviti predizborni materijal u kojem se vidi da je najavljivao smanjenje komunalnog doprinosa na jednu kunu po kubnom metru. Što će to značiti za građane najbolje je objasnio vijećnik HDSSB-a Dražen Đurović. "Za kuću od 140 kvadrata koja ima 400 kubnih metara građani su trebali platiti 12.000 kuna komunalnog doprinosa, a po novoj odluci samo 400 kuna", objasnio je Đurović.

Osim vijećnika HDZ-a, HSP AS, HDSSB-a i Nezavisne liste Nine Smolčića ovaj prijedlog prihvatila je i vijećnica Mirjana Novaković (HSU) s liste SDP/HNS/HSU.  

IZVOR: Večernji list