EU

DIREKTNA PODRŠKA

Pusić: Hrvatska za datum o početku pregovora Srbije i EU

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić boravila je u službenom posjetu Beogradu, gdje se razgovaralo o otvorenim pitanjima i europskoj budućnosti obiju zemalja.

Vesna Pusić   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u službenom posjetu Beogradu razgovarala je s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ministrom vanjskih poslova Ivanom Mrkićem, i prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

S Vučićem je bilo riječi o neriješenim pitanjima između, prije svega, o pitanju nestalih hrvatskih građana tijekom Domovinskog rata, neisplaćenim mirovina onih koji danas žive u Srbiji, a koji su mirovine zaradili u Hrvatskoj, povlačenju tužbi za genocid, europskoj budućnosti Srbije i o drugim temama.

Pusić je govoreći o tužbama rekla da se u ovom trenutku radi na osiguranju pretpostavki i otklanjanju poteškoća i otvorenih pitanja kako bi se ozbiljno razgovaralo o temi. Jedna od takvih prepreka je i pitanje nestalih oko kojeg su napravljeni određeni pomaci, rekla ministrica Pusić.

Hrvatska ministrica rekla je da je službeni posjet Srbiji nedvojbena i direktna podrška za dobivanje datuma za početak pregovora o članstvu u Europskoj uniji

"Srbija je napravila veliki korak i dobivanje datuma bit će priznaje uspješnosti politike koju je vodila u normaliziranju odnosa u regiji", poručila je Pusić.