Lokalni izbori

HSP DR. ANTE STARČEVIĆ

Tražimo principijelnost, a ne političku trgovinu!

Nadamo se da izbor predsjednika Gradskog vijeća i stvaranje vladajuće večine neće bazirati na pukoj otimačini i podjeli plijena – stoji uz ostalo u priopćenju kojim se danas javnosti obratila Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević, a uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća grada Osijeka koja će se održati u srijedu.

HSP AS
Piše: Republika.eu

U priopćenju navode i svoje političke stavove, a kako sami ističu zbog toga što je politika umijeće mogućeg, ali i nemogućeg u našem gradu.

Na tragu uvjeta koje je postavila nezavisna lista GOGO Miroslava Šimića i pravila ponašanja u javnoj vlasti grada osijeka koju ovom prilikom i mi podupiremo, nadamo se da izbor Predsjednika Gradskog vijeća i stvaranje vladajuće većine neće se bazirati na pukoj otimačini i podjeli plijena. Iako dosadašnja križaljka u Nadzornim odborima gradskih tvrtki govori da je baš riječ o tome, političke stranke u nedostatku zajedničkih programa smisao suradnje vide isključivo u međusobnoj podjeli utjecaja nad upravljanjem gradskih poduzeća ne ustručavajući se pri tome razriješiti i uspješne direktore tih tvrtki ne bi li na njihovo mjesto doveli stranačke poslušnike. Stoga i ne čudi da umjesto jednog od najuspješnijih osječkih direktora Igora Medića u GPP dolazi stranački kadar iz drugog grada koji se vjerojatno nikada nije ni vozio tamvajem i čijem gradu uopće ne postoji javi prijevoz – stoji u priopćenju osječkog HSP-a doktor Ante Starčević, a koji potpisuju gradski vijećnik Mario Galić i član izvrnšnog odbora Gordan Matković.

Uz ostalo u  prioćenju navode i kako se unatoč silnom nastojanju da ih se uvuče u neprincipijelnu koalciju sa SDP-om i HNS-om i onima kojima moral u politici nikada nije bio jača strana, ističu da njihovu potporu u Gradskom vijeću mogu dobiti samo oni kandidati koji imaju neupitan izborni legitimitet građana grada Osijeka, koji se ne mogu povezati sa poznatim aferama u gradu i koji temeljem dosadašnje političke i osobne karijere mogu jamčiti odgovorno i besprijekorno obnašanje visokih dužnosti u Gradskom vijeću grada Osijeka.

Stoga, HSP-ovci zaključuju kako će njihov glas u Gradskom vijeću grada Osijeka bez ikakve ucjene i protuusluge dobiti kandidat koji zadovoljava navedene kriterije.