Tenis

SENZACIJA DANA

Nadal ispao prvog dana Wimbledona!

Najveće iznenađenje prvog dana u Wimbledonu poraz je Rafaela Nadala od Belgijca Stevea Darcisa, tek 135. tenisača svijeta.

Rafael Nadal   FOTO: Press Association/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Prvi je set Belgijac lakoćom osvojio u tie-breaku dok je u drugom je propustio čak tri set-lopte u 13. igri. I Nadal je u tom drugom setu imao jednu šansu za osvajanjem tie-breaka, ali je nije iskoristio, nakon čega je Darcis osvojio tri poena za redom. Treći servis, Darcis je odmah na početku oduzeo Nadalov servis, a svoj zadržao do kraja meča te tako rezultatom 7-6, 7-6 i 6-4 u prvom krugu natjecanja izbacio Rafaela Nadala.

Darcisu, koji u Wimbledonu nikada nije došao dalje od drugog kola, ovo je dakako pobjeda života. I sam je Darcis nakon meča priznao kako mu je pobjeda nad Nadalom, koji je prije samo dva tjedna osvojio 8. put osvojio Roland Garros. Za Rafu će ovo sigurno biti težak udarac jer je i prošle godine vrlo rano ispao, u drugom kolu.

Izbacivanje Rafaela Nadala veliko je olakšanje tenisačima donjeg dijela ždrijeba, a veselit će se i Marin Čilić te Roger Federer.