Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Subota,
22. Studeni 2014.
Objavljeno: 26.06.2013. u 10:37   |  Republika.eu |  Komentari:
POSAO DESETLJEĆA
“Đuro Đaković” cilja na tržište Bliskog istoka
"Đuro Đaković" zapravo je pred poslom desetljeća. Skorašnje testiranje u Kuvajtu oklopnjaka "Patria" izrađenog u Slavonskom Brodu i opremljenog borbenom stanicom "Köngsberg", također implementiranom u pogonima "Đakovića", posao je koji bi i neposredno i posredno mogao donijeti veliku zaradu.
Ilustracija   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL

Naime, već sam natječaj za oklopnjake, koji je raspisao Kuvajt, mogao bi donijeti novac, s obzirom na to da bi novi oklopnjak trebao zamijeniti nekoliko starijih modela, tako da bi se vjerojatno prodalo nekoliko stotina primjeraka. Dodatni plus svakako bi bila činjenica da se tvrtka probila na uvijek zahvalno bliskoistočno tržište, bar kad je vojna industrija u pitanju. Zemlje bogate naftom spremne su ulagati velike količine novca u svoju obrambenu industriju, a prodaja Patrije Kuvajćanima svakako bi bila sjajna referenca. To važnija ako se zna kako su u preliminarnim odlukama oko nabave novog oklopnjaka i Ujedinjeni Arapski Emirati, koji bi prema trenutnim projekcijama kupovali sigurno više od 200 jedinica. 

Što se tiče samog Kuvajta, novi oklopnjak primarno je zamišljen kao zamjena za egipatski Fahd, koji je u oružanim snagama te države od 1988. godine. Jedan dio oklopnjaka bio je uništen u kratkom ratu s Irakom, dio je iračka vojska povukla u svoju državu, a jedan dio kontingenta više nije ispravan. Stoga ne čudi da Kuvajt ide na nabavu modernijeg oklopnog transportera, jer se radi o državi koja zbilja dosta ulaže u svoje oklopne snage. 

Samo za ilustraciju, Kuvajt posjeduje 150 tenkova ex yu proizvodnje M-84, koje "Đaković" i danas može raditi. Ne samo da Kuvajćani ne razmišljaju o nekoj velikoj redukciji snaga, već dapače godinama pokazuju intenciju da remontiraju i moderniziraju M-84. Hrvatska i Srbija oko tog posla oblijeću već godinama, ali pomaka nema.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

HOLDING
Najava 200 otkaza u Ðuro Ðaković do kraja godine zvoni na uzbunu
Dok u Nezavisnom sindikatu 'Socijalna pravda' strahuju od scenarija sličnog sisačkom, iz Uprave poručuju, upravo su razvoj i očuvanje radnih mjesta ciljevi plana restrukturiranja.
UZBUNA U SLAVONSKOM BRODU
Većinski sindikat u 'Đuri Đakoviću': Plan restrukturiranja - Potemkinova sela
Najava 200 otkaza u Holdingu Ðuro Ðaković do kraja godine, zazvonila je na uzbunu u Slavonskome Brodu. Dok u Nezavisnom sindikatu 'Socijalna pravda' strahuju od scenarija sličnog sisačkom, iz Uprave poručuju, upravo su razvoj i očuvanje radnih mjesta ciljevi plana restrukturiranja.
RESTRUKTURIRANJE UZ OTPUŠTANJA
200 radnika višak u Đuri Đakoviću?
Restrukturiranje uz otpuštanja, plan je Uprave Đure Đakovića koji je dobio 'zeleno svjetlo' Nadzornog odbora tvrtke.
ĐURO ĐAKOVIĆ
Skupština donijela odluku o dokapitalizaciji
Kako se navodi u priopćenju te slavonskobrodske tvrtke, upis novih dionica obavljat će se u tri kruga, a pravo prvenstva imaju dioničari društva prema stanju na dan 15. svibnja 2014.
SINDIKAT METALACA
Nismo zadovoljni rezultatima uprave Đure Đakovića
Sindikat metalaca u "Đuri Đakoviću" nije zadovoljan poslovnim rezultatima i načinom kako su tu grupu vodili Uprava i Nadzorni odbor Holdinga ĐĐ koje je prije dvije godine imenovala Vlada, a po riječima dopredsjednika Sindikata metalaca Hrvatske - industrijskih sindikata Antuna Štivića, taj je sindikat spreman pripremiti radnike za sve oblike sindikalnih akcija radi očuvanja radnih mjesta.