Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Četvrtak,
24. Travanj 2014.
Objavljeno: 26.06.2013. u 10:37   |  Republika.eu |  Komentari:
POSAO DESETLJEĆA
“Đuro Đaković” cilja na tržište Bliskog istoka
"Đuro Đaković" zapravo je pred poslom desetljeća. Skorašnje testiranje u Kuvajtu oklopnjaka "Patria" izrađenog u Slavonskom Brodu i opremljenog borbenom stanicom "Köngsberg", također implementiranom u pogonima "Đakovića", posao je koji bi i neposredno i posredno mogao donijeti veliku zaradu.
Ilustracija   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL

Naime, već sam natječaj za oklopnjake, koji je raspisao Kuvajt, mogao bi donijeti novac, s obzirom na to da bi novi oklopnjak trebao zamijeniti nekoliko starijih modela, tako da bi se vjerojatno prodalo nekoliko stotina primjeraka. Dodatni plus svakako bi bila činjenica da se tvrtka probila na uvijek zahvalno bliskoistočno tržište, bar kad je vojna industrija u pitanju. Zemlje bogate naftom spremne su ulagati velike količine novca u svoju obrambenu industriju, a prodaja Patrije Kuvajćanima svakako bi bila sjajna referenca. To važnija ako se zna kako su u preliminarnim odlukama oko nabave novog oklopnjaka i Ujedinjeni Arapski Emirati, koji bi prema trenutnim projekcijama kupovali sigurno više od 200 jedinica. 

Što se tiče samog Kuvajta, novi oklopnjak primarno je zamišljen kao zamjena za egipatski Fahd, koji je u oružanim snagama te države od 1988. godine. Jedan dio oklopnjaka bio je uništen u kratkom ratu s Irakom, dio je iračka vojska povukla u svoju državu, a jedan dio kontingenta više nije ispravan. Stoga ne čudi da Kuvajt ide na nabavu modernijeg oklopnog transportera, jer se radi o državi koja zbilja dosta ulaže u svoje oklopne snage. 

Samo za ilustraciju, Kuvajt posjeduje 150 tenkova ex yu proizvodnje M-84, koje "Đaković" i danas može raditi. Ne samo da Kuvajćani ne razmišljaju o nekoj velikoj redukciji snaga, već dapače godinama pokazuju intenciju da remontiraju i moderniziraju M-84. Hrvatska i Srbija oko tog posla oblijeću već godinama, ali pomaka nema.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

SINDIKAT METALACA UPOZORAVA
Nesposobna Vlada, Uprava i Nadzorni odbor Đuru Đakovića opet vraćaju među gubitaše!
Za Đuru Đakovića svi poslovi ispod 100 milijuna kuna beznačajni su
NASTAVAK SURADNJE
Đuro Đaković dobio posao vrijedan 112 milijuna kuna od MORH-a
Đuro Đaković i Ministarstvo obrane potpisali su ugovor vrijedan 112 milijuna kuna za opremanje borbenih vozila oružnim stanicama PROTECTOR M151 kalibra 12,7mm...
POSAO VRIJEDAN 46 MILIJUNA KUNA
Đuro Đaković dogovorio posao u Francuskoj
Tvrtka Đuro Đaković ugovorila je s francuskim Atir Railom izradu 46 milijuna kuna vrijednih vagona.
SINDIKATI PORUČUJU
Uprava i Vlada moraju naći posla za Đuru Đakovića!
U godinu dana, unatoč činjenici da je preuzela tvrtku "na zdravim nogama", nova Uprava Đure Đakovića nije uspjela osigurati posla da uposli kapacitete. "Sada smo u situaciji da su pojedini radnici zbog toga kod kuće", poručuju Sindikati.
POTPISANO PISMO NAMJERE
Đuro Đaković će održavati i modernizirati hrvatske tenkove
Ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević potpisali su pismo namjere u vezi suradnje na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M-84.