Događanja

EXIT 2013.

Happynovisad stage i EXIT kamp

Svih ovih godina organizatori festivala trude se podići ljestvicu i prenijeti svoju viziju alternativne zabave. Ako pogledate program, na njemu se nalaze izvođači koji upravo ispituju granice kreativnosti. Bez kompromisa predstavljamo najnaprednije stilove elektronske alternativne glazbe u 2013.

Ilustracija   FOTO:partyzoo.hu
Piše: Republika.eu

Prva večer festivala rezervirana je za jednu od vodećih svjetskih underground izdavačkih kuća, legendarni nizozemski Cloneiza koje stoji DJ Serge. Osnovana još 1993. godine, ova etiketa je ubrzo zaokupila pozornost javnosti zahvaljujući svom svježem pristupu klasičnim zvukovima Chicago housea, Detroit techna, electra, disca i italo-disca. Boje Clonea branit će Gerd, Alden Tyrell i Dexter.

U subotu, 13. srpnja, na Happynovisad stageu će ispred klupskog brenda Leisure System nastupiti Dopplereffekt, Ikonika i Visionist. Leisure System već godinama unatrag naziva kultni berlinski klub Berghain svojim domom. Ovaj pokret je za izuzetno kratko vrijeme prerastao standardne okvire klupske večeri, putovao cijelom Europom, od Moskve preko Haaga do Londona, i 2011. osnovao i izdavačku kuću s izuzetno kvalitetnim programom.

Posljednje večeri festivala, Happynovisad će ugostiti Om Unita, Dawn Day Night i dBridgea koji obilježava deseti rođendan svoje poznate etikete Exit Records koja se rodila kao plod dugogodišnje ljubavi Darrena Whitea aka dBridgea prema glazbi. Od svog nastanka 2003. godine, Exit Records je postao vodilja u naprednoj elektronskoj glazbi i podigao standarde kako u produkciji, tako i predstavljanju materijala. Ove godine se očekuje širok spektar izdanja koja će na najbolji mogući način obilježiti ovu godišnjicu. 

U dogovoru s Gradskom upravom Novog Sada, lokacija ovogodišnjeg EXIT kampa bit će kod otvorenih bazena SPENS-a. Takva odluka motivirana je namjerom da brojni posjetitelji kampa budu više usmjereni na grad, što će se pozitivno odraziti na malu privredu Novog Sada, odnosno na budžet Novosađana.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, naglasio je da će Grad uvijek pružiti neophodnu podršku festivalu EXIT jer je to manifestacija od nacionalnog značaja i korist koju od EXIT-a imaju Novi Sad i Srbija je neprocjenjiva.

Vrata ovogodišnjeg kampa  će biti otvorena od 8. srpnja i dočekat će posjetitelje iz 60 različitih zemalja svijeta.

Kao i svake godine, kamp će pored tvrđave biti jedno od najomiljenijih i najzabavnijih mjesta u gradu, popraćeno glazbenim sadržajima. Ono što je zanimljivo je da EXIT kamp rado posjećuju i Novosađani, kako bi osjetili neobičnu i energičnu atmosferu tijekom festivala.

Sve dodatne informacije i detalje o EXIT kampu svi zainteresirani mogu pronaći na službenoj stranici festivala.

www.exitfest.org