Lokalni izbori

KUMSTVO TZV. "PORTANOVA KOALICIJI"

Osječka crveno-crna koalicija - Ostvario se Tuđmanov san o pomirbi djece partizana, udbaša, ustaša i profitera!

Ono što je zapravo najvažnije u cijeloj priči je činjenica da lokalnu vlast u svojim rukama trenutno nemaju ni prva osječka SDP-ovka Biljana Borzan, ni Vrkić, a još manje Đapić ili lokalni HDZ-ovci Kramarić i Bubalović, nego je cijelom ovom aranžmanu 'kumovao' posrnuli osječki tajkun Željko Biloš, inače poznat kao kralj željeza, vlasnik Portanove i Osječke televizije koji se već mjesecima nalazi pod istragom za poticanja i davanja mita.

Osječka crveno-crna koalicija - Konačno ostvarenje Tuđmanovog sna o pomirbi djece Ustaša, Partizana i Udbaša   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Dnevno.hr

Podrška Titovom omladincu od donedavnog "mjerača kukuruza"!

Izborom Ante Đapića za predsjednika Gradskog vijeća grada Osijeka, SDP je samo još jednom pokazao 'svoju principijelnost', jer podrška Ivici Vrkiću nekadašnjem prvom Titovom omladincu još se nekako mogla i razumjeti, međutim potporom najpoznatijem mjeraču visine kukuruza u Hrvatskoj politika u Hrvatskoj (pa makar ona bila i lokalna) dovedena je do  apsurda.

Kada je predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović na Dan državnosti u utorak položio vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a u žurbi zaobišao svog prethodnika Ivicu Račana, bila je to tek simbolična naznaka onog što će se dogoditi dan kasnije.

Naime, na konstituirajućoj sjednici osječkog gradskog vijeća u srijedu, ideja Franje Tuđmana o svehrvatskoj pomirbi djece ustaša i partizana dobila je svoj tragikomični epilog. Izborom Ante Đapića za predsjednika Gradskog vijeća grada Osijeka, SDP je samo još jednom pokazao 'svoju principijelnost', jer podrška Ivici Vrkiću nekadašnjem prvom Titovom omladincu još se nekako mogla i razumjeti, međutim potporom najpoznatijem mjeraču visine kukuruza u Hrvatskoj politika u Hrvatskoj (pa makar ona bila i lokalna) dovedena je do apsurda.

Jer očito to više nema veze niti sa ideologijom, niti sa lokalnim temama i problemima. U osječkom se slučaju radi o potpuno drugoj pozadini, točnije o kriminalno-udbaškim interesima. Naime, dobro je poznata stvar da Đapić ne bi bio izabran (s obzirom na samo tri vijećnika) bez čvrstog dogovora HDZ-a i SDP koji su ga podržali. Iako su iz vrha tih stranaka uoči drugog kruga osječkih izbora, pa i nakon njih, poručivali kako neće biti nikakve neprirodne koalicije, ona je na kraju – htjeli to priznati ili ne – ipak stvorena. Politički krugovi bliski vrhu SDP-a tvrde kako nije bilo izravnog kontakta i dogovora predsjednika stranaka Milanovića i Karamarka, nego su to odradili 'dečki i cure na terenu', a sve kako bi se srušila vlast HDSSB-a u gradu Osijeku.

Kumstvo posrnulog osječkog tajkuna  i bliske veze sa Karamakom!?


No, ono što je zapravo najvažnije u cijeloj priči je činjenica da lokalnu vlast u svojim rukama trenutno nemaju ni prva osječka SDP-ovka Biljana Borzan, ni Vrkić, a još manje Đapić ili lokalni HDZ-ovci Kramarić i Bubalović, nego je cijelom ovom aranžmanu 'kumovao' posrnuli osječki tajkun Željko Biloš, inače poznat kao kralj željeza, vlasnik Portanove i Osječke televizije koji se već mjesecima nalazi pod istragom za poticanja i davanja mita.

Kako su Biloševi poslovi u velikim problemima, posebice Portanova, njegovom je biznisu nasušno trebala neka nova financijska injekcija koju će dogovorom u samom vrhu najvećih stranaka dobiti u velikim poslovima s (primjerice) osječkim Vodovodom narednih mjeseci i godina. Čime je i kako Biloš nagovorio Karamarka da prešutno koalira s Milanovićem može se tek pretpostaviti s obzirom na Biloševe 'odnose' sa vrhom HDZ-a posljednjih godina o čemu svjedoće brojne istrage i afere poput primjerice kupovine skupocjenog Sanaderovog BMW-a. Jasno sve to ne bi bilo moguće bez smjene vlasti u Osijeku u kojoj se eto sada konačno našli i lijevi i desni, i crveni i crni ali i djeca ustaša i udbaša.

Suradnja "mjerača kukuruza" sa potomcima bivših djelatnika UDBA-E, koja mu je zatukla strica!


Đapića kojem je najveću podršku dala upravo Biljana Borzan, kći posljednje tajnice "Službe državne bezbednosti" u Osijeku, iste one službe u kojoj je radio i danas toliko traženi Josip Perković, odnosno iste službe koja je naredila jedno od posljednjih emigrantskih ubojstava i to baš Đapićevog strica.

Međutim, zbog pomirbe se očito više ne gleda toliko u prošlost, a dok se među lokalnim političkim elitama dijeli plijen, građani Osijeka se jedino pitaju koliko će sve to platiti jer će sada trebati zadovoljiti apetite čak sedam različitih političkih i nezavisnih opcija od kojih mnogi do sada nikada nisu ni bili u vlasti pa dok se svi oni sada namire...

Izvor: Dnevno.hr