Događanja

BROJNE RADIONICE

Đakovo domaćin manifestaciji 'Đakovački rezovi'

Đakovački rezovi - ova popratna manifestacija Đakovačkih vezova spoj je filmskog, kazališnog i glazbenog dijela uz brojne radionice edukativnog i zabavnog karaktera...

Ilustracija   FOTO:radio-djakovo.hr
Piše: Media Servis

U sklopu manifestacije održava se i 10. Međunarodni Etno film festival - Srce Slavonije. "Festival je nastavak nekadašnjeg festivala 3F - Festivala filmova o folkloru", kaže predsjednica Đakovačkih rezova Sanja Bježančević.

"Festival koji je započeo davne 1976. godine nastavljen u organizaciji Foto kino kluba Đakovo i udruge Đakovački rezovi, podignut na međunarodnu razinu, neki kažu najbolji festival u zemlji i regiji etnografskog filma. Šest festivalskih projekcija, uistinu raznoliki filmovi iz svih dijelova svijeta, 53 zemlje sudionice, u 87 pristiglih filmova, od čega je selekcijska ekipa izabrala 19 izabrala za službeni program", ističe Bježančević.

Svi filmovi su u konkurenciji za Zlatno srce Slavonije. Osim festivala, Rezovi donose i neke druge sadržaje koji će privući posjetitelje.

"Dopodnevni programa rezerviran je za različite radionice, tako imamo filmsku radionicu za djecu dječjeg vrtića Đakovo, odlične radionice heklanja, oslikavanja boce i zlatoveza udruge Ruža, ali će posjetitelji Rezova moći vidjeti i sve ono drugo čime se udruga bavi. Imamo nastupe dva mlada đakovačka dua, Neon gravity i Cape rose duo i veliki koncert Pips Chips & Videoclips. Sav program se održava na đakovačkom Korzu, osim koncerta koji je u Vezovskom šatoru", kaže Bježančević.

Osim toga, posjetitelje čeka i performans udruge Civilna, edukativna i transparentna platforma te radionica astronomskog društva Orion.

Danas na završnoj večeri bit će proglašen pobjednik 10. međunarodnog Etno film festival Srce Slavonije.