Virovitičko-podravska

PROBLEMI S PRIHODIMA

Predizborni "napumpani" proračun Kirin sada smanjio za više od 5 milijuna kuna!

Zbog uravnoteženja prihodovne s rashodovnom stranom, koja je umjetno stvarana u predizborno vrijeme, većinom HDZ-ovih glasova gradski su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća Virovitice donijeli izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna grada Virovitice.

Ivica Kirin - gradonačelnik Virovitice   FOTO:Željko Lukunić/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Tako je proračun planiran u iznosu od 91.710.00 kuna, izmjenama i dopunama smanjen za 5.354.000 kuna ili za 5,8 posto, tako da za ovu godinu iznosi 86.356.000 kuna. Rezultat je to nerealnog predizbornog "napuhavanja" proračuna Grada Virovitice, koji je trebao služiti za zavaravanje birača u proteklim lokalnim izborima.

Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina, proračun je u svakom trenutku podložan rebalansu, a ukoliko se ukaže potreba, do kraja godine može doći do još jednog rebalansa proračuna, javlja Informativni centar Virovitica. 

Kao što se i očekivalo, oporbeni vijećnici nisu glasovali za izmjene i dopune proračuna. Na sjednici Vijeća prisegu za zamjenicu gradonačelnika položila je Željka Grahovac, koja nije bila prisutan na konstituirajućoj sjednici, a umjesto SDP-ovih vijećnika Dražena Kurečića i Nade Čavlović Smiljanec, prisegu su položili Tomislav Bokunić i Mihael Batur.  

IZVOR: Informativni centar Virovitica