Politika

VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ

'Osijekom nakon lokalnih izbora vlada isključivo interesna koalicija'

Današnji Glas Slavonije donosi razgovor s Vladimirom Šišljagićem, županom Osječko-baranjske županije i predsjednikom HDSSB-a.

Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije i predsjednik HDSSB-a   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Kao predsjednik HDSSB-a, koji je nakon izbora najveća oporbena stranka u Gradu Osijeku, kako komentirate posljednja događanja oko postavljanja novih članova nadzornih odbora i direktora gradskih tvrtki?

"Želim samo reći kako ta događanja i 'rošade' koje se događaju preko noći samo potvrđuju ono što mi tvrdimo od početka: Osijekom nakon lokalnih izbora vlada isključivo interesna koalicija, koja međusobno nema nikakve zajedničke ideje ni poveznice, osim da bude protiv HDSSB-a i radi isključivo u svoju korist. Najgore je u svemu tome što ovi potezi dokazuju kako oni nemaju kvalitetni kadar, već se radi samo o zadovoljavanju uskih stranačkih ili političkih interesa, bez gledanja tko je stručan ili sposoban. Osuđujemo takvo ponašanje, ali upozoravamo kako je ovaj primjer još jednom potvrdio da postoji suradnja između HDZ-a i SDP-a, premda se to skriva."

U srijedu je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, u kojoj je upravljanje preuzela koalicija sastavljena od čak osam opcija. Što kažete na to?

"To samo potvrđuje ono što sam već rekao. Izvan tih 'igara' ostali su samo HDSSB, Zeleni Hrvatske i HSP dr. Ante Starčević, a u cijelu priču ipak je ušao i tobože nezavisni vijećnik Miroslav Šimić sa svojim GOGO-om, iako su glumili da su kao nečim nezadovoljni i da se neće uključivati u te stvari. Sve govori činjenica da je predsjednik GV-a postao Anto Đapić, koji nije dobio legitimitet, odnosno ni približno dovoljno glasova birača na izborima, a k tome nikako ne može nikome biti moralna vertikala. Na to je HDSSB upozoravao još kada smo 2007. s njim raskidali koaliciju zbog famozne dvorane Gradski vrt."

Na prvoj sjednici ipak nije uspjelo konstituiranje Skupštine Osječko-baranjske županije. Što mislite, kao predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan, hoćete li na kraju uspjeti u tome i kada?

"Vjerujem da hoćemo, nadam se već na idućoj sjednici. Naime, naša koalicija HDSSB-Zeleni Hrvatske na lokalnim izborima zaslužila je 24 od ukupno 55 vijećničkih mjesta i smatram kako imamo legitimitet sastaviti većinu u Skupštini. Nadam se da će tako i biti na dobrobit svih građana Županije i da ćemo konačno početi raditi, odnosno da se neće opet pribjegavati nekim neprirodnim koalicijama, kojima je jedini cilj biti protiv nas."

Izvor: Glas Slavonije