Lokalni izbori

NE PONAVLJANJU IZBORA

Priopćenjem HSP AS najavljeno konstituiranje Županijske skupštine!

Povodom ponovljene konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Osječko – baranjske županije HSP AS je izdao priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

Piše: Republika.eu / HSP AS priopćenje

"Kako na prvoj konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Osječko – baranjske županije nije izabran predsjednik skupštine, ista nije konstituirana te se ne mogu donositi odluke važne za funkcioniranje županije.

U HSP AS smatramo da je građanima Osječko- baranjske županije „puna kapa“ političkog prepucavanja i zakulisnih političkih igara te da građani ove županije ne zaslužuju još jedan krug, ovaj puta ponovljenih izbora za županijsku skupštinu OBŽ. Osim što bi ponovljeni izbori dodatno opteretili proračun županije oni bi poslali poruku o nesposobnosti i neodgovornosti lokalne politike.

Stoga smo u HSP AS donijeli odluku o aktivnom sudjelovanju u pregovorima o konstituiranju skupštine te ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ne dođe do novih izbora, da skupština započne za svojim radom i donošenjem odluka potrebnih za normalno funkcioniranje.

Pri tome smo vodili računa da nas se ne uvuče u koaliciju s strankama „kukuriku koalicije“, odnosno u stvaranje neprincipijelnih saveza  kojemu bi SDP I HNS davali potrebnu većinu za izbor predsjednika i potpredsjednika skupštine.

Ne možemo prihvatiti glasanje za stvaranje neprirodnih koalicija, a takva koalicija nedavno je stvorena u Gradu Osijeku predvođena HDZ-om i SDP-om.

HSP AS će dati tehničku potporu i podržati će one kandidate za predsjednika i potpredsjednike skupštine koji nam dokažu da imaju dovoljan broj vijećnika da sa našim vijećnicima stvore većinu za izbor. Pri tome ćemo voditi računa da budu zadovoljeni gore navedeni kriteriji.  

HSP AS kao stožerna pravaška politička opcija cijeni  dosljednost i ne želimo stvarati krizu i preduvjete za ponavljanje izbora za Županijsku skupštinu Osječko-baranjske županije."

Predsjednik Županijskog vijeća HSP AS:
Ivan Zadravec