Politika

POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

'Branitelji su nam dali slobodu, NATO sigurnost, a EU će donijeti blagostanje'

Prigodom obilježavanja pristupanja Hrvatske Europskoj uniji premijer Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću pred Središnjim križom u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Mirogoju.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred Središnjim križom u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Mirogoju   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Uz premijera u izaslanstvu su bili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar obrane Ante Kotromanović i ministar branitelja Predrag Matić koji je tom prigodom rekao:

"Danas se s ponosom prisjećamo hrvatskih branitelja koji su 90-ih godina upravo imali ovu viziju: slobodu, sigurnost i blagostanje. Slobodu su nam osigurali hrvatski branitelji, sigurnost smo dobili ulaskom u NATO, a blagostanje bi trebalo nastupiti od sutra, ali tu mi trebamo učiniti puno, svatko treba dati svoj doprinos i na taj način ispuniti san svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za ovo što danas imamo. Za to im hvala i zato smo se danas okupili u ovom broju da im damo dužnu počast", rekao je Matić.

Na pitanje novinara beogradskog B92 o tome kakva se poruka ulaskom Hrvatske u Europsku uniju šalje zemljama u regiji, Matić je rekao kako se šalje poruka da se uz uloženo vrijeme i uz trud i te zemlje mogu naći na prekretnici na kojoj je sada Hrvatska.