Rukomet

SLAVKO GOLUŽA

Egipat je zasluženo pobijedio

Hrvatski rukometaši osvojili su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Turskoj.

Slavko Goluža   FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

Izabranike Slavka Goluže u finalu je pobijedio Egipat s 28:23 (14:11). Protivnik je vodio cijelu utakmicu, a naši reprezentativci nisu uspjeli ugroziti vodstvo. Obrana nije bila na visini zadatka, kao niti golmani koji su imali samo devet obrana.

Najučinkovitiji u hrvatskim redovima bio je Jerko Matulić sa sedam pogodaka.

"Mislim da je Egipat danas bio puno bolji", rekao je nakon osvajanja srebrne medalje hrvatski izbornik Slavko Goluža.

"Imali su duže napade, što im je sve išlo na ruku. Mi nismo razvili našu igru. Previše je tu stvari koje su utjecale. Međutim, u ovom trenutku, Egipat je bio kompletniji i bolji i zasluženo je pobijedio", rekao je Goluža.

U prvih 30 minuta utakmice bilo je šanse da stignu Egipćane, ali nisu uspjeli.

"Mi smo imali priliku u prvom smo poluvremenu kad smo stigli otići na odmor s egalom, međutim, pomašili smo tada dva zicera na 12:11 i oni su se odvojili i otišli su s tri pogotka prednosti. U drugom poluvremenu smo ih u jednom trenutku malo stisnuli, međutim, oni su ovu utakmicu odigrali bolje od nas i zasluženo su pobijedili", istaknuo je hrvatski izbornik.

Iako nisu osvojili zlato, i srebro je veliki uspjeh.

"Bez obzira na sve, moram čestitati dečkima na velikom uspjehu. Može misliti tko što hoće, mi smo, za razliku od drugih reprezentacija koje su se pripremale po mjesec i pol dana, na Mediteranske igre došli sa samo dva treninga. Nedostajala su nam dva igrača - Stepančić i Špelić koji bi dali sasvim drugu dimenziju našoj igri, ne bi se toliko trošili i rasteretili bi neke igrače. Ali, šta je - tu je, trebamo biti ponosni na ovo što smo napravili kroz tešku grupu koju smo imali. A napravili smo veliki rezultat", zaključio je Goluža.

Čestitao je i rukometašicama koje su osvojile broncu.

"Isto tako je i njih pratilo kao i nas, i povrede i bile su nekopletne kao i mi. Međutim, zajedništvom, velikom željom i borbenošću došli smo do ovog rezultata. Mogu samo reći, pričajući s kolegama, složili smo se da je ovo bio jedan od najjačih turnira u zadnjih desetak godina na Mediteranskim igrama. Mislim da je samim time i još vrijednija ta medalja", poručio je hrvatski izbornik.