Vukovarsko-srijemska

OVRHA NAD SPORT KLUBOM

Vinkovčaninu zbog duga od 123.000 kn skinuta umjetna trava s igrališta

Neugodno je jučer bilo biti svjedokom onoga što se događalo na prostoru Sport kluba d.o.o. Vinkovci, na kojem su se našli policajci, ovrhovršitelj, Damir Ćilić, vlasnik Sport kluba nad kojim je vršena ovrha, i Mirko Blažević, vlasnik tvrtke Blažević d.o.o., koji je došao namiriti dug.

Djelatnici tvrtke Blažević d.o.o. skidaju umjetni travnjak s terena   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Djelatnici tvrtke Blažević d.o.o jučer su počeli skidati umjetni travnjak s nogometnog terena te je oko 2.000 četvornih metara trave otišlo pod ovrhu. Kolika je tržišna cijena te trave, odredit će se licitacijom, piše Glas Slavonije.

Nezadovoljan ovrhom, kao i pravnim sistemom, Ćilić je pozvao medije da se uvjere kako “u Hrvatskoj i umjetna trava ide pod ovrhu”. Riječ je o nogometnom terenu s umjetnim travnjakom koji je do prije godinu dana bio natkriven balonom, dok ga nije odnijelo nevrijeme (u pokušaju spašavanja balona tragično je preminuo Ćilićev otac).

Naime, Ćilićeva je tvrtka Sport klub od tvrtke Blažević kupila stolariju, koja je, prema Ćilićevim riječima, kompletno plaćena kreditnim sredstvima HBOR-a tvrtki Bodat u vlasništvu Tomislava Bobeka, kako neslužbeno doznajemo, Ćilićeva kuma. No, kako tvrdi Ćilić, Bodat novac nikada nije uplatio Blaževiću. 

"Faktura od 123.000 kuna tvrtke Blažević d.o.o. u cijelosti je plaćena tvrtki Bodat, koja nije prebacila novac. Mi smo za, recimo, neke dobre odnose isplatili još 50 tisuća kuna tvrtki Blažević, i to svojih vlastitih sredstava, u nadi da ćemo pronaći mirno rješenje. Međutim, kako do danas nismo uspjeli stupiti u kontakt s Bodatom, tvrtka Blažević došla je plijeniti naš umjetni travnjak na nogometnom terenu" tvrdi Ćilić.

Ćilić tvrdi kako tvrtka Blažević nema nikakav sklopljeni ugovor sa Sport klubom, već ima samo izdanu fakturu za isporučenu stolariju, tj. nema pravovaljani dokument na temelju kojeg može vršiti ovrhu.

"Mi smo poslovali s glavnim izvođačem, dakle tvrtkom Bodat, a Blažević d.o.o. je samo bio podizvođač kojem je Bodat trebao uplatiti 123.000 kuna, a što nije učinio. U međuvremenu je tvrtka Bodat mene blokirala na milijun kuna jer, kad sam počeo radove na Sport klubu, morao sam dati kao instrument osiguranja zadužnicu, tako da je kompletna zadužnica došla na naplatu", dodao je Ćilić.

Kako je riječ o dugogodišnjem kućnom prijateljstvu između obitelji Blažević i Ćilić, te kumstvu između Ćilića i Tomislava Bobeka, vlasnika tvrtke Bodat, očigledno je riječ o nepodmirenim obvezama, koje je, kad se nisu riješile u “kućnom” ozračju, morao preuzeti pravni sistem. Čini se, na nezadovoljstvo svih strana. 

IZVOR: Glas Slavonije