Društvo

HGK

Konferencija o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu održat će se Konferencija o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima za suce, tužitelje, policajce i službenike Ministarstva pravosuđa.

Savjetnica ministra pravosuđa Melanija Grgić (u sredini)   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Savjetnica ministra pravosuđa Melanija Grgić iznijet će kratak prikaz Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, čije su posljednje izmjene stupile na snagu 1. srpnja ove godine.

Viši javni tužitelj u Donjoj Saskoj Christian Schierholt izvijestit će o novim okvirima za pravosudnu suradnju u kaznenim stvarima među članicama Europske unije, osobito o Europskoj sudačkoj mreži (EJN) i Eurojustu.

Novu ulogu državnih odvjetnika u pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU objasnit će Danka Hržina, viša savjetnica u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić obavijestit će prisutne o novoj ulozi sudaca istrage, a načelnik službe za međunarodnu policijsku suradnju u MUP-u Mario Rošić izlagat će o Europolu, te o ulozi policije u nadzoru Schengenskog područja.

Sutkinja Višeg suda u Ljubljani Marjeta Švab Širok prezentirat će iskustvo Slovenije u pravosudnoj suradnji s članicama EU.