Politika

PRIOPĆENJE HSS-a

Mutne igre Kukuriku koalicije s državnom imovinom

HSS je priopćio kako se protivi prijedlogu zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom u vlasništvu RH čiji je sadržaj "kako ćemo u uskom krugu manipulirati imovinom građana Hrvatske".

Branko Hrg, predsjednik HSS-a   FOTO:Patrik Maček/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ističu kako se ovim prijedlogom zakona predviđa osnivanje još jednog birokratskog tijela, i to tijela koje će imati neograničene moći i kojim će upravljati politička oligarhija. Smatraju kako je potrebnije donijeti odluke kojim će pokrenuti državni aparat da sastavi točan popis te državne imovine.

Ovakvim zakonom smatraju, znatno se zadire i u prihode jedinica lokalne samouprave na njihovu štetu.

"HSS traži da se Hrvatskom saboru jednom godišnje podnosi izvješće o upravljanju državnom imovinom, kao i izvješća o provedenim aktivnostima sa imovinom veće vrijednosti od 100 milijuna kuna. U skladu s tim zastupnik i predsjednik HSS-a podnio je amandmane na navedeni zakon.

Vjerujemo da će Vlada imati dovoljno mudrosti da te amandmane prihvati i tako omogući Hrvatskom saboru da barem jednom godišnje dobiva izvješće i raspravlja o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom. U protivnom, mi u HSS-u smatramo da je taj zakon samo nastavak privatizacije na 'hrvatski način'", stoji u priopćenju HSS-a.