Brodsko-posavska

POTPISALI SPORAZUM

Duspara i SDP dogovorili većinu u Slavonskom Brodu

Ovakav je sporazum bio pripremljen i za prvu sjednicu, a što se u međuvremenu promijenilo, trebate pitati ljude iz SDP-a. Ja sam i prije izbora rekao da mogu razgovarati sa svima jer nemam stranku ni stranačke stege – rekao je Duspara.

Mirko Duspara i SDP postigli su sporazum o koaliciji u Gradskom vijeću Slavonskog Broda   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji.hr

Gradonačelnik i nositelj kandidacijske liste grupe birača za slavonskobrodsko Gradsko vijeće Mirko Duspara i predsjednik brodskog SDP-a Roberto Lujić potpisali su jučer koalicijski sporazum. Tako će deset Dusparinih i pet SDP-ovih vijećnika formirati većinu u Gradskom vijeću na sjednici koja bi se trebala održati 18. srpnja. Ovakva je koalicija mnoge iznenadila s obzirom na oštru retoriku koja je između ovih dviju opcija vladala u predizbornoj kampanji i u prošlom sazivu Gradskog vijeća, ali i činjenicu da je isti sporazum bio dogovoren i uoči prve konstituirajuće sjednice, pa je na kraju ipak propao, javlja Večernji list.

"Ovakav je sporazum bio pripremljen i za prvu sjednicu, a što se u međuvremenu promijenilo, trebate pitati ljude iz SDP-a. Ja sam i prije izbora rekao da mogu razgovarati sa svima jer nemam stranku ni stranačke stege", rekao je Duspara. Lujić je rekao kako na prvoj sjednici ništa nije propalo, nego je došlo do "pogreške u komunikaciji".

"Sporazum je bio pripremljen, ali nešto smo u tom trenutku previdjeli. Istina je da je bilo teških riječi i sjedne i s druge strane, ali mislim da je to iza nas. Ovaj čin potpisivanja značio je puno više od isprike", rekao je Lujić.

Sporazumom je predviđeno da prve dvije godine na čelu Gradskog vijeća bude kandidat s Dusparine, a druge dvije s SDP-ove liste.