Vukovarsko-srijemska

DAN GRADA

Najmlađi grad u RH Otok potpisao s Vodnjanom povelju o prijateljstvu

Najmlađi grad u Hrvatskoj, Otok, proslavio je sedmi put svoj dan. Gradski dužnosnici, predvođeni predsjednikom Gradskoga vijeća Stjepanom Topalovićem i gradonačelnikom Josipom Šarićem, položili su vijenac u spomen-parku na gradskom trgu svim nedužnim žrtvama iz Domovinskoga rata.

Proslava dana grada Otoka   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Unatoč teškoj financijskoj situaciji u kojem se našao veći dio Hrvatske, u Otok se i dalje ulaže, a svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prilika sagledati učinjeno te najaviti nove inevsticije. Dio svečanog programa održan je i u novootvorenoj poslovnici Erste banke u središtu grada, koja, prema riječima domaćina, veliku brigu vodi o lokalnoj zajednici. A Banka je to dokazala i u Otoku, gdje je na prigodnoj svečanosti uručila novčane donacije za tri udruge.

Predstavnici Grada i Županije u sklopu programa obilježavanja obišli su i novootvorenu ispostavu hitne medicine, koja, prema riječima gradonačelnika Šarića, na tom području ima iznimno značenje. Održana je i svečana sjednica Gradskoga vijeća u dvorani doma kulture, a gradonačelnik Otoka Josip Šarić i gradonačelnik Vodnjana, u Istri, Claudio Vitasović potpisali su povelju o prijateljstvu i suradnji.

Koncert ove godine nije održan, nego je gradska vlast uplatila 10.000 kuna u humanitarne svrhe, obitelji Batista iz Komletinaca.  

IZVOR: Glas Slavonije