Putovanja

UZ SAMO MALO KONTROLE

I na ljetovanju možete uštedjeti

Planirate to dugoočekivano ljetovanje, no budžet vam se u odnosu na prošlu godinu smanjio i trebali biste pripaziti na što ćete potrošiti novce. Ne morate se odricati ničega što si možda priuštite samo u vrijeme godišnjeg, već samo malo stisnuti kočnicu.

Ilustracija   FOTO:svejo.net
Piše: Republika.eu / Index Rouge

Hrana u restoranu

Kontrolirajte se. Ne morate svaki dan ići jesti u restoran, gdje je, složit' ćete se s nama, hrana definitivno najskuplja. Sjednite na večeru par puta dok ste na godišnjem i uživajte u čarima mediteranske kuhinje, ali jesti možete i u apartmanu, a namirnice kupiti u dućanu za sve preostale dane. Vidjet ćete, isplatit će vam se.

Uštedite na prijevozu

Svi znamo da je avionom do vaše destinacije najbolje rješenje koje možete zamisliti ili pak automobil s klimom. Uzmite olovku i papir i izračunajte troškove ovakvog putovanja. Vlak ili autobus puno su jeftinije prijevozno sredstvo.

Časopisi vs. knjige

Treba li vam toliki broj časopisa na plaži? Svakodnevno kupovanje novih ne bi li ste saznali neki noviji trač? Njega ćete saznati kako god okrenete, npr. prelistavajući novine u kafiću u kojem ispijate kavu, a za prelistavanje stranica i dobrog štiva svakako preporučamo knjigu.

Alkohol

"Neka teče u potocima.", "Jedva čekam večernji izlazak" – rečenice su one mlađe populacije koja zasigurno troši previše novca na privlačne koktele i skupa pića. Posjetite obližnju trgovinu i kupite si vama omiljeno piće ili u susjedstvu domaće dalmatinsko vino, koje će vam svakako prijati nakon ukusne večere koju ste sami pripremili.

Izvor: Index Rouge