Nogomet

VELIKA POBJEDA

NK Osijek pobjedio Manchester City. Josić pregovara o transferima

U-20 momčad NK Osijeka, sastavljena uglavnom od seniorskih prvotimaca, pobjedila je vršnjake engleskog velikana Manchester City-a pod vodstvom Patricka Viere.

Piše: Republika.eu

Utakmica je odigrana u Novigradu gdje se mlade selekcije engleskog doprvaka pripremaju za nadolazeću sezonu. Utakmica je imala i posebnu dimenziju, jer su "Građani" pokazali ozbiljan interes za rezervnog golmana Osječana, Marka Malenicu. Kuloari barataju s iznosom od milijun eura na ime odštete. Trener Steinbruckner, vjerujemo u dogovoru s upravom, poslao je na teren najjaču postavu sastavljenu od seniorskih provotimaca. Tako su među početnih 11između ostalih startali braća Mišić,Aleksić, Pongračić, Pavić, Dugandžić, Lulić.

Pobjednički gol za Osječane postigao je najbolji veznjak prošlosezonskog juniroskog HNL-a Benedik Mioč

Vjerujemo kako su skauti slavnog engleskog kluba osim Marka Malenice vidjeli i druge osječke dragulje, jer je jedan milijunski transfer neophodan za buduću opstojnost kluba. Najmanje bolna bila bi prodaja upravo Malenice, jer Mikulić čvrsto drži jedinicu, a ne treba zaboraviti ni na mladog Bornu Žitnjaka. Uostalom bijelo-plavi u posljednje vrijeme nemaju problema s vratarima.

Saznajemo kako se nakon utakmice predsjednik Josić sastaje sa predstavnicima Manchester City-a, a vrlo brzo bi se moglo znati hoće li biti konkretnih poslova.

Nadamo se kako se Osječani nisu iscrpili u današnjem meču, jer  ih za 6 dana očekuje ovosezonska premijera pred domaćom publikom protiv Lokomotive ili kako mnogi podrugljivo kažu Dinamo B.