Brodsko-posavska

BRODSKI LIJEČNICI O UKIDANJU PRAVA

Počinjemo pripreme za štrajk

Ako dođe do štrajka u slavonskobrodskoj bolnici “Dr. Josip Benčević”, bolnica neće stati i pacijenti to neće osjetiti.

Slavonskobrodska bolnici Dr. Josip Benčević   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Štrajkaški odbor izdat će naputak u kojem opsegu će službe raditi, kazala je predsjednica brodske podružnice liječničkog sindikata Branka Jakovac na sinoćnjem skupu sindikata, koji ima 186 članova, i Zbora liječnika. 

Revoltiran ukidanjem kolektivnog ugovora, i brodski liječnički sindikat, naime, odbija prekovremeni rad i najavljuje štrajk, na tragu potpisivanja kolektivnog ugovora između ministra zdravlja Rajka Ostojića i predsjednice samo jednog sindikata Spomenke Abveršek

Tim ugovorom oštećena su naša prava. Oduzeti su nam dodaci iz kolektivnog ugovora potpisanog 2011. godine. Na izvanrednoj skupštini sindikata zaključili smo da ćemo povući suglasnost o radu dužem od 48 sati te mobilizirati članstvo i početi pripreme da, ako Vlada u međuvremenu s nama ne krene u pregovore s dobrom vjerom, idemo u štrajk. Štrajkat ćemo dok ne dobijemo ono što smo tražili”, kaže Jakovac, demantirajući članke o iznimno velikim liječničkim plaćama, posebice u usporedbi s plaćama saborskih zastupnika, menadžera i onih koji imaju jednaki stupanj obrazovanja kao liječnici.